Badkamer verbouwing tips

Verbouwing tips voor de badkamer

Een badkamerverbouwing is vaak een hele klus. Of u de verbouwing nu zelf doet of het laat doen door een professional; er zijn veel keuzes die u moet maken. Maak gebruik van onderstaande tips en u kunt jarenlang genieten van uw nieuwe badkamer.

Ligbad

Het ligbad, of ook wel badkuip genaamd, wordt gevuld door een kraan die meestal uit de muur komt. Meestal heeft de badkraan ook de mogelijkheid om er een handdouche op aan te sluiten, zodat er in de badkuip ook gedoucht kan worden. Zo bespaart u ruimte in uw badkamer! Hebt u een grote badkamer? Dan kunt u voor een vrijstaand bad kiezen. Een vrijstaand bad is meestal gemaakt van acryl en verstevigd met glasvezel. Omdat een vrijstaand bad volledig vrijstaand in de badkamer wordt geplaatst wilt u natuurlijk dat deze perfect is afgewerkt en voorzien is van afwerkpanelen. Een groot voordeel van een vrijstaand bad is dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn.

Schoonmaakgemak

Het is misschien niet iets waar u snel aan denkt, maar zorg voor hoog schoonmaakgemak. Kies bijvoorbeeld voor zwevende producten waardoor uw vloer vrij blijft en daardoor gemakkelijk te dweilen is. U heeft zo geen last van obstakels, waarachter zich vuil op kan hopen.

Check de bestelling

U gaat zelf de verbouwing uitvoeren en heeft de nieuwe badkamer besteld. Zodra deze is geleverd is het verstandig om alle spullen te controleren. Controleer of u de goede producten heeft gekregen, maar kijk ook goed naar eventuele beschadigingen. Een goede controle geeft u zekerheid en voorkomt onnodige werkzaamheden, irritaties en problemen achteraf.

Comfort en warmte

Kies voor comfortabele warmte en laat vloerverwarming installeren in uw nieuwe badkamer. Juist in deze ruimte is vloerverwarming ideaal. Uw blote voeten hoeven niet op koude tegels te lopen en de warmte wordt goed verdeeld over de gehele ruimte. Daarnaast hoeft u geen aparte radiatoren te plaatsen. Dit is mooi meegenomen in een ruimte die over het algemeen eerder te klein is dan te groot.

Kies de juiste indeling

Er zijn talloze mogelijkheden op het gebied van sanitair, tegels en inrichting voor uw badkamer. Denk daarom goed na over uw wensen en eisen. Wilt u bijvoorbeeld een bad? Dan kunt u ervoor kiezen om uw douche in het bad te plaatsen of te kiezen voor een aparte douche. Deze keuzes beïnvloeden de inrichting van uw badkamer. Het is verstandig om u te laten adviseren door een badkamer expert. Door de vele ervaring en kennis weten zij iedere ruimte om te toveren tot een droombadkamer.

Gratis offertes