Badkamer toilet

Toilet

Is uw toilet aan vervanging toe of bent u uw badkamer aan het verbouwen en zoekt u een passend toilet? Dan zit u bij Badkamer-expres helemaal goed! Wij hebben een uitgebreid assortiment aan toiletten van hoge kwaliteit. U kunt bij ons niet alleen een hangend of zwevend toilet aanschaffen, u bent bij ons tevens aan het juiste adres voor een complete toiletset. Een set bestaat uit een toiletpot, deksel, inbouwreservoir en bijbehorende drukplaat. De sets zijn altijd scherp geprijsd en bestaan uit de standaard onderdelen. Wij bieden bestaande toiletsets aan, maar het is tevens een mogelijkheid om deze zelf samen te stellen. Vraag via het contactformulier om meer informatie over mogelijkheden en kosten.

Verschillende soorten

Bestelt u een toilet via Badkamer Expres, dan profiteert u van een ruim aanbod aan soorten en maten wc’s. Zo bieden wij zowel hangende als zwevende toiletten aan, en kunnen wij tevens bij u een inbouwreservoir plaatsen. Zoekt u naar een specialist die naast uw badkamer ook een toilet verbouwen kan? Dan hoeft u nu niet meer verder te zoeken. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Zoekt u een volledig inbouw toilet? Ook daarbij kunnen we u van dienst zijn. Eén van onze specialisten zal in dit geval eerst bij u thuis langskomen om te kijken naar de praktische mogelijkheden, en u daarna van professioneel advies voorzien.

Wandtoilet

Een toilet dat los hangt van de grond noemen we ook wel een wandtoilet. Een wandtoilet is tegenwoordig erg populair bij veel van onze klanten, doordat het een ruimtebesparing oplevert en hygiënisch is. De wandtoiletten zijn in veel variaties verkrijgbaar (hangend, zwevend, verhoogd) en kunnen met diverse extra’s worden geleverd. Zo biedt menig badkamerspecialist een wc-pot inclusief inbouwreservoir of toiletbril met softclose sluiting aan. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat de bril langzaam sluit en dus bij onvoorzichtigheid niet zomaar op de pot klettert. Wanneer uw toiletruimte aan de kleine kant is kunt u kiezen voor verkorte of compacte toiletpotten. Dit zijn iets kortere toiletpotten waardoor er ruimte bespaard wordt.

Hangend

Een wandtoilet kan in diverse modellen worden geleverd. Eén daarvan is het hangend toilet, ook wel zwevend toilet genoemd. Een hangende wc heeft als voordeel dat de toiletruimte groter lijkt, en het schoonmaken vergemakkelijkt wordt. Het installeren va neen wandtoilet met inbouwreservoir is een klus die u het beste kunt overlaten aan een erkend vakman. Wilt u graag geld besparen en bent u enigszins handig? Dan is het mogelijk om de klus zelf uit te voeren. Het is hierbij van belang dat u ervaring hebt met het aanleggen van riolering, weet wat de regels zijn omtrent waterafvoer en –toevoer, en de tijd hebt om in ieder geval een dag met het verbouwen van het hangend en zwevend toilet bezig te zijn.

Inbouw

Wanneer wij spreken over een inbouw wc, dan gaat het in de meeste gevallen over het inbouwreservoir. De voordelen van een inbouwreservoir zijn, evenals bij een hangend model, de hygiëne en ruimtebesparing. Bij een inbouwreservoir wordt het reservoir in een deel van de badkamerwand geplaatst. Dit betekent dat het inbouw gedeelte op de juiste wijze moet werken, omdat u hier niet gemakkelijk bij kunt. Dit is dan ook tevens het nadeel van een inbouw wc. Zijn er problemen: dan moet u altijd direct contact opnemen met een professional. Hebt u vragen over de mogelijkheden of prijzen van een inbouwtoilet? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij informeren u graag.Inbouwreservoirs

Een inbouwreservoir wordt helemaal weggewerkt in de muur en u kunt er niet zomaar bij. Het reservoir moet dus goed functioneren. Wij raden daarom aan om altijd een specialist te vragen het inbouwreservoir voor u te plaatsen. Het inbouwreservoir heeft een bedieningsplaat nodig, deze zijn er in vele vormen, kleuren en maten. De meeste bedieningsplaten voor een inbouwreservoir zijn van kunststof, we kunnen ze echter ook in massief RVS of glas leveren. Wilt u meer weten over de voordelen van inbouw producten, of bent u benieuwd naar de toepasbaarheid bij uw woning? Wij dienen u graag van advies. Vul het contactformulier in voor meer informatie.

Staand

Een staande wc is de meest gebruikelijk variant in Nederland, met name in woningen waarbij het sanitair nog niet is gerenoveerd. Een staand toilet is relatief gemakkelijk te installeren, omdat u hiervoor geen extra stukken aan de riolering moet aanleggen. Het nadeel van een staand model is dat u hieromheen de vloer lastig kunt reinigen, en dat ook de ruimte in de badkamer aanzienlijk vermindert. Wilt u graag uw huidige staand toilet vervangen door een hangend of zwevend model? Onze medewerkers kunnen u snel en vakkundig helpen met de klus. Pakt u direct de hele badkamer aan? Dan zal ook de prijswaarde van uw woning stijgen, wat een eventuele verkoop in de toekomst vergemakkelijkt.Verhoogd toilet

Een standaard wc-pot heeft een hoogte van ongeveer 40 tot en met 42 centimeter. Het is echter ook mogelijk om een verhoogd toilet te installeren. Hierbij komt de wc-pot op een hoogte van ongeveer 46 tot en met 48 centimeter. Een verhoogd model wordt over het algemeen toegepast in bejaardentehuizen en revalidatiecentra. Het voordeel van een verhoogd toilet is dat het gemakkelijker is om weer op te staan. Naast verhoogde wc’s zijn er ook lagere modellen. Deze worden vaak gebruikt op scholen en bij andere plekken waar kinderwc’s noodzakelijk zijn. We spreken dan van een hoogte van ongeveer 30 tot 35 centimeter.

Fontein in het toilet

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag of het een goed idee is om een fontein in de toiletruimte te zetten wanneer zij bezig zijn met het verbouwen van de badkamer. Onder een fontein verstaan wij niet de wastafel, maar een apart gedeelte waarbij u water kunt drinken. Het kan zeer prettig zijn om een dergelijke fontein in te bouwen. Dit is hygiënischer voor het drinken en kan ook makkelijker worden schoongemaakt. U moet er bij de inbouw van het fonteintje wel op letten dat deze op een goede afstand staat van de wc-pot, om eventueel gespetter naar de fontein te voorkomen. Vraag eventueel één van onze specialisten om advies en praktische ondersteuning.Urinoirs en bidets

Het urinoir is tegenwoordig steeds meer op komst. Niet zo gek, een urinoir is erg hygiënisch, neemt weinig ruimte in beslag en bij een spoelbeurt wordt er aanzienlijk minder water verbruikt. Toch moet u de mogelijkheden en voordelen van een urinoir niet overschatten. Het is met name geschikt voor eigenaren van bedrijfspanden die een deel van het mannentoilet willen verbouwen. Waar u echter ook een urinoir laat plaatsen, er is altijd ook een standaard toilet nodig. Een andere manier om de hygiëne te verhogen is het gebruik van een bidet. Een bidet is een op zich zelfstaand apparaat dat het achterwerk schoonspoelt met warm water. Een bidet is momenteel vrijwel alleen in zuidelijke landen gebruikelijk. Het wordt echter steeds normale om ook in Nederland een bidet in de toiletruimte of badkamer in te bouwen.

Hulp nodig? Wij zijn uw vakman

Overweegt u een nieuw toilet te laten installeren? Bent u benieuwd naar de kosten voor het verbouwen van de badkamer? Of wilt u weten door welke variant toilet u het beste uw huidige wc-pot kunt vervangen? Pak dan nu de mogelijkheid om contact met ons op te nemen of vraag nu alvast vrijblijvend een offerte aan. Vul hiervoor op het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen in, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig of maken een offerte op maat. Wij zijn gevestigd door heel Nederland, dus we kunnen altijd snel bij u terecht. We leveren en installeren de toiletten tegen scherpe prijzen en u krijgt daarbij een uitstekende garantie! Wij zijn u met alle plezier van dienst!
Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Badkamer Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Gratis offertes