Badkamer douche

Douche

Het meest belangrijke onderdeel van de badkamer is de douche. Door ’s ochtends of ’s avonds even snel te douche behoudt u de juiste hygiëne, terwijl het weinig tijd hoeft te kosten. Een douche kan een waar genot zijn wanneer deze de juiste straal heeft met de perfecte temperatuur. Bij

Doucheruimtes

Er zijn veel soorten en maten doucheruimtes. Zo wordt in menig pand de badkamer het ondergeschoven kindje, doordat men het liefst veel slaap- en woonruimte heeft. Dit betekent dat er vaak weinig ruimte overblijft voor de douche en het bad. Bij vele badkamerspecialisten uit ons netwerk bent u echter aan het juiste adres voor tips en advies over de meest praktische indeling van kleine ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan douches met een douchecabine die in een hoek is geplaatst, of speciale kasten op maat waardoor u de beschikbare ruimte zo efficiënt mogelijk gebruikt. Is uw doucheruimte zeer groot, overweeg dan om een ligbad te monteren. Uit onderzoek is gebleken dat een ligbad zorgt voor een zeer luxueus gevoel, en daarmee het wooncomfort en de prijswaarde van uw pand doet stijgen. Wij geven u graag meer informatie.

Soorten douches

In een regenbui staan wordt meestal niet als prettig ervaren, onder een regendouche staan echter wel! Bij een regendouche valt het water in een soort waterval over uw lichaam. De brede straal van de douche zorgt er voor dat het hele lichaam op temperatuur blijft. Regendouches worden daarom ook veel gekozen door onze klanten die het snel koud hebben, of die graag heet douchen. Een tweede opties is een douchepaneel. Een douchepaneel is echte wellness en bezorgt uw badkamer meer luxe en comfort. Een douchepaneel is een luxe vervanger van de standaard douchekop. Zo worden onder andere de douchefuncties uitgebreid. Er zijn bijvoorbeeld douchepanelen met een stortdouche, handdouche of thermostaatkraan. U kunt ze zo uitgebreid maken als u zelf wilt. Standaard zijn ze voorzien van vier jets. Deze jets geven u een hydro massage. De jets kunnen in verschillende richtingen worden ingesteld. Douches met een douchepaneel worden ook wel de perfecte douche genoemd.

Voordelen perfecte douche

  • Douche is afgesloten, zo wordt niet de hele badkamer nat.
  • Makkelijk schoon te houden.
  • Altijd de perfecte temperatuur.
  • Gevoel van wellness
  • Massagestralen
  • Wisselende douchestanden

Bovenstaande douchesoorten zijn de meest populaire. Bent u op zoek naar een andere soort, ook dan kunt u bij ons terecht. Onze douches zijn altijd laag geprijsd en van hoge kwaliteit! Daarbij krijgt u een uitstekende garantie op uw douche. Vraag nu alvast een vrijblijvende offerte aan!

Douchecabines

De douchecabine is een afgesloten glazen ruimte waarbinnen gedoucht kan worden. De bovenkant is open, zo komt er voldoende zuurstof naar binnen. Een groot voordeel van een douchecabine is dat hij goed is afgesloten, zodat de rest van de badkamer droog blijft terwijl u aan het douchen bent. Douchecabines komen voor in verschillende soorten: zoals kwartrond, vierkant, rechthoek en vijfhoek. Een douchecabine kan altijd op maat worden gemaakt, zodat deze precies in uw doucheruimte past. Vraag via het contactformulier naar de mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Inloopdouches

Waar de inloopdouche traditioneel werd ingezet bij revalidatiecentra en bejaardentehuizen, wordt deze tegenwoordig steeds vaker geplaatst in particuliere panden. Een inloopdouche geeft uw badkamer ruimte en zorgt voor een luxe uitstraling. De inloopdouche wordt steeds populairder en ook steeds beter betaalbaar. Een inloopdouche bestaat uit één of twee glazen douchewanden en kan met of zonder douchebak gemaakt worden. Het voordeel van een inloopdouche is dat u hierbij geen drempel over hoeft om in de douche te stappen. Dit levert zeker voor mensen die slecht ter been zijn vele voordelen op.Bad douche combinatie

Vroeger werd er in de douche vaak gebruik gemaakt van een bad/douche combinatie. In dit geval wordt de douchekop aan de badkamerwand vastgemaakt, terwijl onder het de douche een ligbad is geplaatst. Dit betekent dat u geen extra douchewand of douchecabine hoeft te plaatsen, en dat het tevens mogelijk is om van een lekker bad te genieten. De kosten voor een bad/douche combinatie zijn hoger dan die voor een standaard douchecabine. Toch adviseren wij u om hiervoor te kiezen, mits er voldoende ruimte in de douche is vanwege het hoge wooncomfort.

Douchewanden

Een douchewand kan het beste met tegels bedekt zijn. Een tegelwand is het makkelijkst schoon te houden, waarmee u het risico op schimmel en andere vormen van vochtschade voorkomt. Vaak is een douchewand in oude Nederlandse huizen gemaakt van beton met een laag verf of gips erover. Zorg dat u deze douchewand regelmatig ontkalkt en droog maakt. Wilt u graag de huidige douchewand vervangen door een betegeld exemplaar? Onze badkamerspecialisten zijn u hierbij met alle plezier van dienst. Wij bieden een ruim assortiment aan tegels in diverse kleuren en maten.Douchekranen

Wanneer u uw douche laat renoveren, dan hebt u ook de keuze uit diverse soorten douchekranen. De meest standaard douchekraan is die waarbij u eerst de warm waterkraan in zijn geheel moet opendraaien, en daarna het douchewater op temperatuur moet brengen met behulp van het koude water. Meer gebruikelijk is tegenwoordig de variant waarbij u de kraan opendraait en dan een al aangename temperatuur krijgt rond de 38 graden. Bij onze specialisten hebt u bovendien de keuze uit douchekranen in verscheidene stijlen en kleuren. Wij geven u graag meer informatie over het assortiment.

Douchekop

Hierboven hebben we al aangegeven dat er diverse soorten douchekoppen zijn. Veel van onze klanten vragen ons voor welke variant zij het beste kunnen kiezen, wanneer zij geen budget hebben voor het aanschaffen van een douchepaneel. Wij adviseren dan om te kiezen voor een douchekop waarbij u de stand kan draaien. Vele douchekoppen variëren tussen een regendouche en een harde straal. Het nadeel hiervan is wel dat de waterdruk voor alle standen gelijk blijft. Voor een optimale werking van de douchekop dient u deze periodiek te ontkalken en te reinigen.Advies van een badkamerspecialist

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een inloopdouche? Hebt u een vraag over de combinatie van een specifieke douchekraan met uw huidige douche? Of bent u benieuwd of de douchewand die u heeft wel geschikt is? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een erkend badkamerspecialist bij u in de regio. Vul op ons contactformulier uw wensen en vragen in, en wij beantwoorden uw hulpvraag spoedig. Desgewenst sturen wij u bovendien een geheel gratis en vrijblijvende offerte toe. Wij zijn u met alle plezier van dienst.


comtact met badkamerspecialistSteeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Badkamer Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Gratis offertes