toilet verbouwen

Toilet verbouwen

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld eens in de 15 jaar nodig is om het toilet te verbouwen om zo van een optimaal gebruiksgemak te profiteren. Het renoveren van een losse wc, of het toilet in de badkamer brengt enige verbouwtijd met zich mee, en daarbij dient u een keuze te maken uit diverse soorten toiletten. Op deze pagina bieden wij u meer informatie over het vervangen van de wc pot, geven we u inzicht in de kosten die hierbij komen kijken, en bieden we u enkele ideeën aan waarmee u ruimte en kosten kunt besparen. Hebt u na het lezen van de achtergrondinformatie nog vragen? Aarzel dan niet om deze via het contactformulier te stellen. Wij beantwoorden uw hulpvraag met alle plezier, en bieden u desgewenst een vrijblijvende offerte aan. Wij helpen u met alle plezier verder!

Toilet ideeën

Wilt u zoveel mogelijk doucheruimte creëren in uw badkamer? Dan is het een optie om de ruimte onder de trap zo te verbouwen dat hier een wc onder kan worden geplaatst. U hoeft geen toilet meer in de badkamer te hebben, waardoor er mogelijkheden ontstaan voor het installeren van een ligbad of extra badkamermeubel. Wilt u het toilet ondanks de beperkte ruimte stijlvol inrichten? Maak dan gebruik van de ideeën van onze specialisten. Zo stellen zij voor om één rij tegeltjes aan te brengen tijdens het renoveren, dit zorgt voor kleur en een onderbreking in de tegelwand. Eén van de andere ideeën is om een zwevend toilet aan te brengen, wat ruimte biedt aan meer opslagruimte. Hebt u een hekel aan een stortbak? Het is een optie om de afvoer zo te verbouwen dat u een modern opbouwreservoir kunt laten plaatsen. Vraag onze experts naar de kosten en mogelijkheden voor deze oplossing.

Kiezen uit verschillende soorten

Er zijn verschillende toiletsoorten waaruit u een keuze moet maken voordat u de toiletruimte of badkamer gaat verbouwen of renoveren. De meest traditionele en standaard variant is de staande wc. Hier is sprake van als de toiletpot aan de vloer is gemonteerd. De stortbak is in oude modellen los van de wc pot gemonteerd, maar in modernere varianten vormt de stortbak één geheel met de rest van het toilet. Een tweede variant is het een hangend of zwevend model. Bij een zwevend toilet is het waterreservoir aan het zicht onttrokken, en is de wc pot aan de wand bevestigd. Dit heeft onder andere als voordeel dat u optisch meer ruimte krijgt, en is tevens een zeer hygiënische optie.

WC pot vervangen

Wilt u de wc pot laten vervangen tijdens het verbouwen of renoveren, dan hebt u de keus uit twee soorten toiletpotten. De eerste is het diepspoel toilet. Deze bestaat uit een trechtervormige afvoer, waardoor de ontlasting direct in het water valt. Dankzij de diepspoel oplossing zorgt u voor een beperking van vieze geuren en een schoner toilet. Het nadeel van dit model is dat er meer water opspat en dat het tevens moeilijker is om de ontlasting voor medische controles op te vangen. Naast een diepspoel toiletpot bestaan er ook vlakspoel toiletten. Deze hebben een horizontaal oppervlak waar altijd een beetje water in blijft staan. Dit geeft minder spatgevaar, maar leidt vaak wel tot vervelende geuren in de badkamer of toiletruimte. Gaat u de wc pot vervangen, maar hebt u behoefte advies over mogelijkheden en kosten? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

Eisen voor een toiletruimte

Laat u uw woning verbouwen? Of is het tijd om het sanitair te renoveren? Dan zijn er een aantal regels die u in acht moet nemen ten aanzien van het plaatsen van een toilet. Onze experts hebben de volgende eisen voor u op een rijtje gezet:

  • Plaats de wc nooit direct in verbinding met de woonruimte of keuken
  • Zorg ervoor dat het riool bereikbaar is via de kruipruimte
  • Laat de deur indien mogelijk uitkomen in de gang
  • Zorg voor een goede ventilatie
  • Installeer tevens een fonteintje of wastafel voor een optimale hygiëne
  • Houdt rekening met minder validen en voldoende zitruimte
  • Bedenk van tevoren wat voor toilet pot u wilt.Vrijblijvende offerte

Bent u benieuwd naar de kosten voor een toiletruimte naar uw wensen? Hebt u vragen over de tijd die het renoveren of verbouwen van de badkamer zal kosten? Of wilt u weten wat de voordelen zijn van een zwevend toilet? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen uw hulpvragen zo spoedig mogelijk beantwoorden, en helpen u graag met tips en ideeën. Hebt u behoefte aan een exact prijsoverzicht voor het vervangen van uw wc pot of stortbak? Geeft dit dan aan op het contactformulier en wij sturen u binnen korte tijd een offerte op maat toe. Vergelijk deze op basis van kosten en aanbod, en kies zo voor de specialist die aan al uw eisen voldoet!Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Badkamer Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Gratis offertes