Inloopdouche maken

Inloopdouche

In steeds meer Nederlandse huishoudens wordt een inloopdouche gebruikelijker. Een inloopdouche (laten) maken is namelijk niet alleen een goede keus qua ruimtegevoel. Een dergelijke douche is tevens bijzonder praktisch, heeft een strakke vormgeving, en u kunt deze douche tegen een aantrekkelijke prijs in alle afmetingen laten maken. Dankzij de unieke vormgeving hebt u geen douchebak meer nodig, en met uw eigen keus voor wandtegels past een inloopdouche altijd binnen uw badkamer design. Hebt u vragen over het zelf maken van een douche zonder douchebak? Wilt u weten hoe deze waterdicht blijft, bent u benieuwd naar de exacte prijs of de mogelijkheden voor uw badkamer? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u met alle plezier.

Zelf een inloopdouche maken

Voor dat u aan de slag kunt om zelf een inloopdouche in uw badkamer te installeren, zijn er een aantal zaken waarop u dient te letten. Ten eerste: ligt het hoogste punt van de afvoerbuis wel onder het vloerniveau van de badkamer? Als dit niet het geval is, kunt u ervoor kiezen om de hele badkamer op een sokkel te plaatsen. Dit brengt natuurlijk wel een aardige prijs met zich mee. Ten tweede is het de vraag of het mogelijk om de inloopdouche waterdicht te maken. Dit is heel wat lastiger dan bij een douchecabine of douchebak. Vraag voor deze technische aspecten dan ook om advies bij een vakman. Een derde voorwaarde voor het maken van een inloopdouche zijn de afmetingen. Wilt u een open variant zonder deuren plaatsen? Dan dient u rekening te houden met een minimale afmeting van 180 centimeter. Kiest u voor een gesloten variant, dan is een minimale afmeting van 110 centimeter aan te raden.

Kosten

De exacte prijs voor het (laten) maken van een inloopdouche is afhankelijk van diverse factoren. Kiest u er bijvoorbeeld voor om de hulp van een badkamer professional in te schakelen, dan kan de prijs voor een standaard model al oplopen tot zo’n 1000 euro. Door een douchebak te installeren kan deze prijs nog eens met 500 euro stijgen. Laat u de hele inloopdouche betegelen? Dan wordt de prijs met name door de kosten voor wandtegels bepaald. De prijzen voor wandtegels variëren van 10 tot 50 euro per tegel. Het is dus afhankelijk van uw keuzes hoe hoog de kosten voor het maken van een inloopdouche worden.

Tips

Voordat u een inloopdouche (waterdicht) laat maken raden wij u aan de volgende tips van onze specialisten in ogenschouw te nemen. Met deze tips voorkomt u vervelende problemen als wateroverlast, en kunt u op de uiteindelijke prijs besparen.

  • Omdat het lastig is een open douche volledig waterdicht te maken, kiezen een aantal van onze klanten voor een ingebouwde douchebak. Hiermee profiteert u van de ruimtelijke en stijlvolle voordelen van de inloopdouche, terwijl de douchebak zorgt voor een waterdicht systeem. Zo voorkomt u lekkage.
  • Bent u handig met klussen? Kies er dan voor zelf de badkamer te verbouwen. Hiermee bespaart u ontzettend op de prijs, en is een inloopdouche ook goedkoper dan een douchebak of douchecabine.
  • Wandtegels zijn relatief duur. Om te voorkomen dat u ontzettend veel geld aan wandtegels uitgeeft, raden wij aan een kijkje te nemen bij een badkamer outlet. Hier vindt u in een aantal gevallen wandtegels tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Hulp nodig?

Hebt u behoefte aan meer tips over het waterdicht maken van een inloop douchecabine? Bent u benieuwd naar de voordelen van een ingebouwde douchebak in uw badkamer? Of hebt u behoefte aan een exacte prijsindicatie? Vul dan ons contactformulier in met uw wensen. Wij streven ernaar u binnen een dag van de gewenste informatie te voorzien. Wij zijn u graag van dienst!

Inloopdouche installeren

Gratis offertes