Badkamer verwarming

Badkamer verwarming

Bent u op zoek naar een verwarming voor in uw badkamer? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij ons vindt u een breed assortiment aan badkamer verwarming, zoals design radiatoren, infrarood panelen, elektrische verwarming en vloerverwarming. Al onze verwarmingen zijn veilig in gebruik doordat ze vochtbestendig zijn. Eén van de meest populaire verwarmingen voor in de badkamer is de designradiator. Deze radiator is erg praktisch en ziet er mooi uit. Het beste materiaal voor een radiator is aluminium. Dit is namelijk roestvrij, vochtbestendig, het zorgt voor een veilige warmte, koelt snel af maar wordt ook snel warm. Een stalen radiator is echter ook mogelijk. Design radiatoren zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook is het mogelijk om infrarood panelen, elektrische verwarming en vloerverwarming aan te brengen in uw badkamer. Bent u benieuwd naar de verschillende opties? U leest hier meer over het berekenen van de radiator capaciteit, de verschillende opties met betrekking tot badkamer verwarming, de prijs en de uiteindelijke kosten voor verwarming.

Radiator capaciteit berekenen

Het berekenen van de radiator capaciteit is niet moeilijk, het is echter wel belangrijk om te weten welke capaciteit uw radiator nodig heeft. Een radiator voor een grotere ruimte moet uiteraard meer warmte afgeven dan een radiator in bijvoorbeeld een klein toilet. Het berekenen van de radiator capaciteit heeft te maken met 3 verschillende factoren.

  • De grootte van de kamer
  • De gewenste temperatuur in de kamer
  • Hoe de kamer is geïsoleerd

De grootte van de kamer kunt u uitrekenen door de lengte, breedte en hoogte in meters met elkaar te vermenigvuldigen. Op deze manier weet u de grootte van uw kamer in m3. Voor een badkamer is de aanbevolen temperatuur 24°C, het benodigd aantal Watts per m3 is dan 85W. De benodigde radiator capaciteit kunt u vervolgens berekenen door het aantal uitgerekende kubieke meters van de kamer te vermenigvuldigen met het benodigd aantal Watts per m3. Wanneer uw badkamer bijvoorbeeld 18m3 is, dan is de benodigde radiator capaciteit: 18 x 85= 1530W. Is uw badkamer slecht geïsoleerd? Dan wordt aangeraden om 20% extra vermogen te gebruiken. Wanneer de badkamer matig is geïsoleerd dan is er 15% extra vermogen nodig, bij een goed geïsoleerde ruimte is er 10% minder vermogen nodig.

designradiator

Optimaal gebruik van de ruimte

Wilt u de ruimte in uw badkamer optimaal benutten? Dit kan op verschillende manieren. Zoek bijvoorbeeld voor een smalle en hoge designradiator uit. Ligt uw voorkeur bij een infrarood paneel? Verschillende infrarood panelen zijn te bevestigen op het plafond zodat u geen ruimte verliest in de badkamer. De meest ruimte besparende optie voor verwarming is vloerverwarming. Bij vloerverwarming heeft u helemaal geen last van radiatoren en leidingen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag gerust vrijblijvend offertes aan.

Elektrische vloerverwarming

Elektrisch

Eén van de opties van verwarming in uw badkamer is elektrisch. Omdat elektrisch minder goedkoop is dan gas, wordt een elektrische verwarming vaak gebruikt om de kamer voor een korte tijd te verwarmen. Wij hebben een groot aanbod in verschillende soorten elektrische verwarmingen. Van een smalle, hoge verwarming tot een brede horizontale verwarming, u vindt het bij ons allemaal! Kiest u voor elektrisch? Dan is het belangrijk dat u rekening houdt met het vermogen van de verwarming. Hoe groter de ruimte, hoe groter de benodigde capaciteit is.

Infrarood panelen

Infrarood panelen

Tevens zijn er infrarood panelen beschikbaar. Binnen een aantal minuten geven deze al aangename warmte af! Ideaal wanneer u voor het douchen even de kamer wilt verwarmen. De straling van infrarood panelen is te vergelijken met de warmte van de zon. Als u bij het paneel weg loopt dan is de warmte weg, maar als u er dicht bij zit dan heeft u het gauw warm. Bij infrarood panelen zijn er geen leidingen nodig, u kunt gewoon de stekker in een stopcontact doen en de infrarood panelen zijn aangesloten.

Vloerverwarming

Vloerverwarming

De badkamer is de plaats waar u meestal uw dag begint. Er is dan ook niets fijner wanneer uw badkamer heerlijk warm is wanneer u binnen stapt. Vloerverwarming zorgt er voor dat uw kamer een erg aangename temperatuur heeft. De meest gebruikte vloerverwarming in badkamers is elektrisch vanwege de erg korte opwarmtijd. Bovendien is de elektrische vloerverwarming onafhankelijk te functioneren van de centrale verwarming. Hierdoor is het mogelijk om de badkamer net iets warmer te maken dan de rest van het huis. Daarnaast is het ideaal aan vloerverwarming dat u geen last hebt van radiatoren en leidingen.

Kosten voor vloerverwarming

De prijs van vloerverwarming hangt af van verschillende factoren. Zo is er bijvoorbeeld de keuze tussen vloerverwarming op matten of gefreesde vloerverwarming. Ook is het verstandig om te bedenken waarvoor u vloerverwarming wilt gebruiken. Wilt u deze gebruiken als bijverwarming of als hoofdverwarming? Dit heeft eveneens invloed op de kosten van vloerverwarming in uw badkamer. Voor meer informatie over de kosten van vloerverwarming kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. Over de andere opties en de prijs van verwarming zoals infrarood panelen en elektrische verwarming kunt u evenzo contact met ons opnemen!
Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Badkamer Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Gratis offertes