badkamer Utrecht

Badkamer Utrecht

Voor veel mensen is de badkamer een belangrijke ruimte in huis. Met de realisatie van een nieuwe badkamer in Utrecht bent u verzekerd van optimaal gebruikersgemak en -genot! Op deze pagina leest u wat het renoveren van de badkamer inhoudt en hoeveel een renovatie ongeveer kost. U leest ook hoe lang het duurt om een nieuwe badkamer te plaatsen en of het mogelijk is een badkamerrenovatie in 1 dag uit te voeren. Wilt u besparen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk!

Alles op het gebied van badkamers

Schakelt u een badkamerinstallateur uit ons netwerk in de omgeving van Utrecht in, dan heeft u één aanspreekpunt. De vakman helpt u van A tot Z; van het verwijderen van het sanitair tot het aansluiten van een nieuw toilet.

Voordelen van onze service

 • De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend
 • Vergelijk offertes en bespaar tot 30%
 • Badkamerspecialisten uit Utrecht

Gratis offertes vergelijken
Bent u eigenaar van de woning? (*)

Type opdrachtGratis - Vrijblijvend


Navigeer op deze pagina naar:

Nieuwe badkamer | Badkamer renovatie | Reparatie | Sanitair | Kosten van badkamer


Badkamerspecialist Utrecht

Bij ons vindt u alles wat u nodig hebt voor uw badkamerverbouwing, en dat allemaal onder één dak. Het inschakelen van een badkamerspecialist heeft vele bijkomende voordelen. Zo bent u gedurende het volledige proces verzekerd van de hulp van een erkend en ervaren vakman. Daarnaast beschikt een badkamerspecialist over een expertise, waarmee zij een praktische indeling kunnen bedenken waardoor er plotseling toch voldoende plek is voor die luxe inloopdouche! Ook zullen zij rekening houden met belangrijke onderdelen die door de klanten vaak vergeten wordt: denk aan de installatie van een goede ventilatie of verwarming. Twijfel niet om contact op te nemen met een badkamerspecialist uit ons netwerk in Utrecht!

Badkamer specialisten uit Utrecht voor:

 • Ontwerpen, renovatie en installatie
 • Alle soorten sanitair
 • Scherpe prijzenbadkamer installatie of renovatie

Nieuwe badkamer of renovatie?

U kunt de badruimte op twee verschillende manieren vernieuwen: met een renovatie of door te verbouwen. Een renovatie is de meest goedkope optie, omdat hier geen of weinig breekwerk aan te pas komt. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van enkele badkamermeubels of het plaatsen van een andere douchewand. Alle onderdelen die nog in goede staat verkeren blijven onaangeraakt. Dit scheelt u tijd, maar ook zeker een hoop geld. Wanneer de ruimte echt in slechte staat is of juist niet naar uw smaak, dan is verbouwen waarschijnlijk de beste keuze. Dit betekent dat de bestaande badruimte wordt gesloopt en volledig opnieuw wordt opgebouwd.


nieuwe badkamer Utrecht

Nieuwe badkamer, waarop letten?

Als u een all-in badkamer gaat kopen, dan zijn er een paar aspecten waar u op moet letten. Veel klanten richten zich alleen op de aankoop van andere badkamermeubels en badkamertegels. Dit is natuurlijk een belangrijke keuze voor de uitstraling van de badkamer, maar het is ook belangrijk om te denken aan de zaken die u niet ziet: zoals de ventilatie en verwarming. Een goede ventilatie is belangrijk voor een gezond leefklimaat, ook in badkamers. Als u nog geen goede ventilatie heeft, dan is het verstandig om dit mee te nemen in de inrichting van de badruimte. Hetzelfde geldt voor de verwarming. Vloerverwarming is bijvoorbeeld een mogelijkheid die u extra ruimte oplevert.Kosten nieuwe badkamer

Het zal u niet verbazen dat de kosten van een badkamer flink op kunnen lopen. Natuurlijk bent u zelf een grote invloed op de totale kostprijs! Door bijvoorbeeld te kiezen voor goedkope badkamertegels in plaats van dure keramiek tegels, loopt de prijs al een stuk minder hard op. Hetzelfde geldt voor de keuze van de badkamermeubels. Een simpele douchewand is een goedkope optie om een inloopdouche te creëren, zonder de extra kosten. Gemiddeld starten de kosten van badkamers rond de €3.500,-. Afhankelijk van de keuzes voor de meubels en tegels, kunnen deze kosten oplopen tot ruim €15.000,-. Met de hulp van een badkamerspecialist uit Utrecht creëert u een badkamer die niet alleen volledig naar uw smaak is, maar die ook goed binnen uw persoonlijke budget past.

Prijstabel: nieuwe badkamer

Badkamer (9 m²)Kosten (inclusief btw, materialen en montagekosten)*
Eenvoudige badkamerVanaf €3.500,-
Gemiddelde badkamerVanaf €7.000,-
Luxe badkamerVanaf €15.000,-

*Let op: dit zijn vanafprijzen. Vraag voor exacte prijsopgaven gratis offertes aan.
badkamer ontwerpen Utrecht

Badkamer ontwerpen Utrecht

De eerste stap naar een nieuwe badkamer is: de badkamer ontwerpen. Laat u de badkamer ontwerpen door een installateur uit Utrecht, dan weet u namelijk zeker dat over alle details nagedacht wordt. U heeft inspraak in alles: van de stijl, de indeling en het sanitair tot het kleur- en materiaalgebruik. Kiest u voor een nieuwe badkamer of grote renovatie, dan is er altijd de mogelijkheid om de indeling om te gooien. Door uw toilet ergens anders te plaatsen heeft u misschien wel ruimte over voor een ligbad of ruimere inloopdouche. Een badkamer installateur uit Utrecht ziet mogelijkheden die u misschien niet ziet.


kosten badkamer Utrecht

Complete badkamer, inclusief montage

Voor de aankoop van een all-in badkamer bent u bij ons aan het juiste adres. U heeft één vaste badkamerspecialist als aanspreekpunt die alle onderdelen van uw renovatie zal regelen. Hij helpt u met het ontwerpen van een nieuwe indeling van de badkamer, met het slopen van oude badkamers en de aankoop van nieuwe badkamermeubels. Ook als u enkel op zoek bent naar een nieuwe douchecabine of ligbad bent u bij een badkamerspecialist uit Utrecht aan het juiste adres. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en kosten voor een all-in badkamer? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op!Laat een nieuwe badkamer plaatsen tegen de scherpste prijzen!

Vergelijk specialisten en bespaar zo tot wel 30% op de kostprijs.

Gratis offertes aanvragen

badkamerrenovatie Utrecht

Badkamerrenovatie Utrecht

Als een nieuwe badkamer geen optie is, kunt u altijd kijken of een badkamerrenovatie mogelijk is. Een renovatie is een stuk goedkoper en sneller uit te voeren dan het plaatsen van een nieuwe badkamer. Bij een renovatie blijft de indeling vaak intact, maar zelfs met alleen het sanitair vervangen verhoogt u het gebruikersgemak al enorm!

Het comfort van uw douche of bad heeft namelijk een grote invloed op de manier waarop u de badkamer gebruikt. Een installateur uit Utrecht onderscheid vaak grote of kleine badkamerrenovaties. Hieronder leest u wat het verschil tussen deze twee renovaties precies is.


grote of kleine badkamerrenovatie Utrecht

Grote of kleine badkamerrenovatie

De term grote of eenvoudige renovatie heeft, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, niets te maken met het formaat van uw badkamer. In een kleinere badkamer kunt u nog steeds een grote renovatie uitvoeren en andersom. Het geeft aan in welke mate u renoveert. Een simpele renovatie is doorgaans een stuk goedkoper en sneller dan een grote renovatie. Vaak is een eenvoudige badkamerrenovatie in 1 dag uit te voeren. Hierbij gaat het om simpele veranderingen, zoals het vervangen van de douchekop, het plaatsen van een nieuwe douchewand of de installatie van een nieuw badkamermeubel. Bij een grote renovatie komt er ook sloopwerk aan te pas. 

Badkamer renoveren

Bekijk een badkamer vóór, tijdens en na een badkamerrenovatie!


 Renovatie van uw badkamer, hoe werkt het?

De renovatie bestaat uit een aantal verschillende fases. Indien het gaat om een grote renovatie, dan vindt er eerst sloopwerk plaats. Het sloopwerk neemt één of enkele dagen in beslag. Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het wordt heel zorgvuldig gedaan zodat de ondergrond niet beschadigd. De volgende stap is het aanbrengen van nieuwe badkamertegels. Is de ondergrond erg onregelmatig dan egaliseren de badkamerspecialisten deze eerst. Pas wanneer zowel de wand- als vloertegels correct zijn aangebracht, volgt de installatie van het nieuwe sanitair. Dit is de laatste stap in de renovatie, hierna kunt u weer volop gebruik maken van uw eigen badkamer.

Badkamerrenovatie in 1 dag?

Er wordt vaak gevraagd of een badkamerrenovatie in 1 dag mogelijk is. Goed nieuws: u kunt inderdaad uw badkamerrenovatie in 1 dag laten uitvoeren. Wel bent u beperkt in de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om sloopwerk uit te voeren en zit een nieuwe indeling er in 1 dag ook niet in. Bij een badkamerrenovatie in 1 dag moet u denken aan kleinere veranderingen zoals: nieuwe badkamerverlichting, een ventilatiesysteem en zelfs nieuwe badkamermeubels en ander sanitair. Dit verhoogt het comfort aanzienlijk, zonder dat het verbouwen te lang duurt. U hoeft bij een badkamerrenovatie in 1 dag dus ook geen alternatieve doucheruimte te zoeken.Badkamerrenovatie kosten

Onderdeel van badkamerrenovatieGemiddelde prijs, inclusief plaatsing*
Badkamerontwerp€310,- tot €450,-
Douche€600,- tot €1.900,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Badkamermeubel€700,- tot €2.000,-
Badkamertegels€42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator)Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer€700,- tot €800,- per 10 m²
BadkamerverlichtingVanaf €300,-
Badkamerventilator€90,- tot €250,-
Sauna in badkamer€1.000,- tot €3.000,-
Ligbad€850,- tot €2.800,-
Toilet€450,- tot €900,-
Kraan€150,- tot €450,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. materiaal en btw. Nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Veel mensen zijn benieuwd naar de kosten van een badkamerrenovatie. Het is lastig om vooraf een exacte prijs te geven, omdat de kosten per situatie enorm verschillen. De totaalprijs is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst speelt de omvang van het renoveren een rol. Een badkamerrenovatie in 1 dag is natuurlijk voordeliger dan een compleet te verbouwen dat die drie weken duurt. Daarnaast heeft u zelf invloed op de totaalprijs met alle keuzes die u maakt. Zo kunt u kiezen voor goedkopere materialen, zoals keramische tegels of sanitair van huismerken, of juist duurdere materialen. Zo kunt u ook gemakkelijk besparen op de totaalprijs.

Tips voor het verbouwen van de badkamer

Het verbouwen van de badkamer is een behoorlijk ingrijpende gebeurtenis. Zeker als u een all-in badkamer heeft aangeschaft zult u rekening moeten houden met een paar weken verbouwen. Om deze weken zo goed mogelijk door te komen hebben wij een aantal tips voor u opgesteld.

 • Geef de verbouwing uit handen! Dit kost verreweg de minste tijd en zo weet u zeker dat u zo snel mogelijk weer gebruik kunt maken van de badruimte.
 • Omdat u zich een paar weken niet kunt douchen, is het aan te raden een vervangende badkamer te regelen. Misschien kunt u in de tussentijd bij één van uw buren douchen of is het mogelijk om een aantal keer per week bij een familielid langs te gaan.
 • Waarschuw uw buren dat u gaat verbouwen. Zo zijn zij op de hoogte van de eventuele overlast en kunnen zij hier ook op inspelen.Laat uw badkamer verbouwen door een badkamer installateur uit Utrecht.

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs.

Vrijblijvende offertes
Sanitair

Het sanitair is een belangrijk onderdeel van elke badkamer. Onder deze verzamelnaam verstaat men onder andere het toilet, de douche, wastafel en ligbad. Het sanitair heeft daarmee een grote invloed op het gebruikersgemak. Door alleen het sanitair te vervangen kunt u bovendien de uitstraling van de ruimte flink veranderen. U kunt gemakkelijk op het sanitair besparen door te kiezen voor huismerken of oudere lijnen van A-merken. Zo profiteert u toch van optimale luxe zonder daar de hoofdprijs voor te betalen. Een vakman uit Utrecht helpt u met de keuze voor het sanitair. Altijd al gedroomd van een ligbad maar ontbreekt het aan de ruimte? Een installateur doet zijn best een ontwerp te maken waarin dit wel mogelijk is.
douchecabine Utrecht

Douchecabine

In veel Nederlandse badkamers is de douchecabine niet meer weg te denken. Veel van onze klanten denken echter dat een douchecabine altijd een vierkant model is met glazen schuifdeur. Niet is echter minder waar. Douchecabines zijn momenteel leverbaar in diverse vormen en maten zoals een rond variant, vijfhoekige of zelfs een zeshoekige variant. Het voordeel van een douchecabine is juist dat u deze net in dat rare hoekje kan plaatsen, zodat de ruimte zo goed mogelijk gebruikt wordt. Andere voordelen zijn dat de cabine goed waterdicht afgesloten kan worden, en dat de aanschafkosten relatief laag zijn.

Douchecabine prijzen

De prijzen van een douchecabine lopen flink uiteen. Gemiddeld kost een douche tussen de €600,- tot zelfs €1.900,-. Een simpele douchecabine schaft u al aan vanaf enkele euro’s. Kiest u voor een luxer exemplaar, zoals een stoomdouchecabine of andere ingebouwde extra’s dan loopt de prijs verder op. Zo is er een douchecabine geschikt voor ieder budget.


inloopdouche Utrecht

Inloopdouche

Bent u bezig met het ontwerp voor de renovatie van uw badkamer? Overweeg dan eens de installatie van een inloopdouche. Het idee van de inloopdouche is ontwikkeld voor verzorgingstehuizen en mensen die slecht ter been zijn, maar de voordelen gelden natuurlijk voor iedereen. Het grootste voordeel is dat u bij het inlopen van de douche geen drempel over moet. Een inloopdouche kan zowel als vrijstaande variant worden geïnstalleerd, als tegen een wand aan. Welk model het beste kan worden toegepast is afhankelijk van de doucheruimte. Wij zijn u graag van dienst bij het maken van het ontwerp.

Prijs van een inloopdouche

Net als een douchecabine, hoeft ook een inloopdouche niet te veel te kosten. Met de installatie van een simpele douchewand komt u al een heel eind voor slechts een paar honderd euro. Kiest u voor een ruime inloopdouche, compleet met regendouche én douchebak? Reken dan op een prijs die oploopt tot €1.900,-.
ligbad

Ligbad

Houdt u van hygiëne en comfort? Dan is een ligbad zeker wat voor u. Ligbaden worden tegenwoordig geproduceerd in vele soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaand bad op poten voor een klassieke stijl, of voor een uniek vormgegeven rond bad, waarbij u massagestralen laat plaatsen. Via het contactformulier geven wij u graag in Utrecht meer informatie over de mogelijkheden van ligbaden en de kosten voor installatie of reparatie.

Kosten van een ligbad

Er zijn een hoop verschillende baden verkrijgbaar. Een standaard ligbad laat u al plaatsen vanaf €850,-. Maar wilt u iets meer comfort, zoals een modern whirlpoolbad? Of kiest u voor een ligbad van een groter formaat of afwijkende vorm? Dan loopt de prijs op tot gemiddeld €2.800,-. De totaalprijs is afhankelijk van het soort ligbad dat u kiest.


wastafel

Wastafel

Kiest u voor een volledige renovatie? Kijk dan ook eens naar uw huidige wastafel en de extra mogelijkheden voor wastafels. Laat bijvoorbeeld uw wastafel verwerken in het ontwerp van een badmeubel, inclusief spiegel met verlichting. Of kies voor twee wastafels op verschillende hoogtes voor een optimaal gebruiksgemak. De installatie van de wastafel is vrij eenvoudig, maar het resultaat zeer groot. Wij geven u graag meer informatie.

Wat kost een nieuwe wastafel?

Een nieuwe wastafel is onmisbaar in de badkamer. Een enkele, keramische wastafel is verkrijgbaar vanaf €400,-. U heeft echter de keuze uit veel verschillende modellen, materialen en formaten. Kiest u voor een grotere wastafel, gemaakt van marmer of een ander natuursteen? Houd dan rekening met hogere kosten. De prijs kan oplopen tot ruim €800,-.Vervang uw sanitair en verhoog het comfort in de badkamer!

Vergelijk gratis offertes om tot 30% op de kosten te besparen.

Diverse offertes ontvangen

badkamermeubels Utrecht

Badkamermeubels Utrecht

Badkamermeubels hebben een grote invloed op de sfeer die de doucheruimte uitstraalt. Kiest u bijvoorbeeld voor simpele witte kasten en sanitair, dan zal de ruimte fris doch klinisch lijken. Hebt u liever een warmere sfeer, dan zijn houten meubels in de badkamer in combinatie met aardetinten op de muren een goede keus. Voor welke stijl u ook kiest, de bij ons aangesloten badkamerspecialisten in Utrecht hebben deze gegarandeerd in hun assortiment zitten, en zijn u graag van dienst bij het combineren van de diverse onderdelen van het sanitair. Wilt u graag eerst een ontwerp zien? Ook daarvoor kunt u bij hen terecht.

Prijzen badkamermeubels

Geen wastafel is compleet zonder badkamermeubel. De prijzen hiervan zijn afhankelijk van de stijl, het model en het materiaal dat u kiest. Gemiddeld variëren de prijzen van badkamermeubels tussen de €700,- en zelfs €2.000,-. Hoe groter het badkamermeubel, des te hoger de kosten. Wilt u besparen? Kies dan voor een goedkoper materiaal.


badkamertegels Utrecht

Badkamertegels Utrecht

Net als badmeubels en het sanitair zijn ook badkamertegels van invloed op de uitstraling van de badkamer. Houdt bij het ontwerpen van de badkamer dan ook rekening met het soort tegels, de grootte en de kleur waar u voor kiest. Zo hebben grote grijze of witte tegels een zeer moderne uitstraling, terwijl blauwe en groene tinten een wat romantischer aanbeeld geven. Onze specialisten uit Utrecht denken graag met u mee. Vraag naar de mogelijkheden in het contactformulier.
Van ontwerp tot installatie, en van verbouwing tot renovatie: wij bieden alles op het gebied van badkamer.

Prijzen nieuwe badkamertegels

Er zijn tal van badkamertegels verkrijgbaar en deze hebben een grote invloed op de stijl. In moderne badkamers vindt u vaak keramische badkamertegels terug. Deze kosten gemiddeld €42,- per vierkante meter. Wilt u juist een landelijke sfeer creëren, kies dan voor marmer of andere natuurstenen tegels. Hiervan lopen de prijzen op tot wel €220,- per m².Badkamer verwarming

Zoals wij al eerder lieten weten, is de verwarming een belangrijke invloed op het gebruiksgemak van de badkamers. Hoewel de meeste badkamers gebruik maken van radiatoren, is het zeker mogelijk om vloerverwarming te installeren. Deze verwarming heeft als voordeel dat u vanuit uw warme douchecabine niet direct op een koude vloer terecht komt. In plaats hiervan worden de badkamertegels verwarmd voor een aangename temperatuur.

Een andere optie is het plaatsen van designradiatoren. Deze verbeteren het aanzicht van de ruimte en kunnen u een hoop ruimte besparen. Plaats de verwarming bijvoorbeeld een stuk hoger op de muur, waardoor er de ruimte voor een ligbad ontstaat.

Prijzen badkamerverwarming

De verwarming kunt u zo duur maken als u zelf wilt. Voor een optimaal luxe gevoel kunt u bijvoorbeeld vloerverwarming installeren. Dit is verkrijgbaar vanaf €700,- tot €800,- per m². Heeft u echter een beperkt budget, dan voldoet een radiator ook. Deze is verkrijgbaar vanaf €150,-. Ook kunt u kiezen voor designradiatoren. Hierbij loopt de prijs verder op, maar het bespaart u wel ruimte, want een designradiator hangt u op aan de muur.

Badkamerverlichting

Verlichting in de badkamer heeft verschillende functies. Allereerst moet het natuurlijk en energiek zijn, omdat u zich hier ’s ochtends klaar maakt voor het werk. Door boven de spiegel natuurlijke badkamerverlichting te plaatsen heeft u voldoende licht om te kunnen zien wat u doet. Bovendien is natuurlijke badkamerverlichting een stuk prettiger om bij wakker te worden dan felle tl-verlichting. Ten tweede moet de badkamerverlichting voor ontspanning zorgen. Als u aan het einde van uw dag een warm bad neemt, is het zonde als datzelfde felle tl-licht schijnt. Daarom kiezen steeds meer klanten voor een dimmer in de badkamer, zodat zij de badkamerverlichting eenvoudig kunnen aanpassen aan de sfeer die zij willen creëren.

Prijzen badkamerverlichting

Bij het renoveren van badkamers wordt de badkamerverlichting vaak vergeten. Het is natuurlijk niet noodzakelijk om de badkamerverlichting te vervangen, maar doet u dit wel: houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €300,-. Hierbij is uitgegaan van badkamerverlichting inclusief plaatsing en afwerking. Badkamerverlichting is vaak kostbaarder dan standaard verlichting, omdat het goed bestand moet zijn tegen vocht.Badkamerrenovatie in 1 dag? De vakmannen uit Utrecht kunnen dat!

Vul het offerteformulier in en vraag snel naar de mogelijkheden en prijzen.

Gratis offertes
Soorten badkamers

Er zijn een hoop verschillende soorten badkamers te onderscheiden. Zo bestaan er onder andere grote en kleine badkamers, maar heeft u ook de keuze uit verschillende stijlen. De moderne badkamer is met zijn lichte kleuren en strakke lijnen al jarenlang populair. Toch zijn er ook nog steeds veel fans van de klassieke badkamer. Deze kenmerkt zich juist door warme kleuren en sierlijke vormen. Meer over deze verschillende soorten badkamers leest u hieronder.Kleine badkamer

Veel mensen hebben een relatief kleine badkamer. Hierdoor voelt de ruimte al snel druk en benauwd. Maar met de juiste indeling voelt ook een kleinere badkamer enorm luxe aan! Less is more, laat daardoor sanitair die u niet nodig heeft achterwege. Een tweede toilet bijvoorbeeld: als er ergens anders op de verdieping nog plek is voor een extra toilet, laat deze dan weg uit de kleine badkamer. Zo houdt u mogelijk ruimte over voor een ligbad of ruime inloopdouche! Heeft u een kleine badkamer waar geen raam aanwezig is? Vraag de installateur dan naar de mogelijkheden voor een ventilatiesysteem. Dit is onmisbaar in zowel grote als kleinere badkamers, om vochtproblemen te voorkomen.

Landelijke badkamer

Sinds een aantal jaar is de landelijke badkamer weer sterk in populariteit gestegen ten opzichte van de moderne badkamers. Onder een landelijke doucheruimte verstaan wij een ruimte waarin veel gebruik wordt gemaakt van hout voor de badkamermeubels, natuursteen op wanden of vloeren zit en een vrijstaand ligbad is geplaatst. Veel klanten uit Utrecht kiezen voor deze stijl badkamer vanwege de rust en warmte die van de houten meubels afstraalt. Dit zorgt voor een gevoel van ontspanning en verhoogt het wooncomfort. De prijzen voor houten meubels voor in de badkamer zijn relatief hoog. Het is dus aan te raden vooraf goed te bepalen of u zich dit kunt veroorloven. Calculeer ook de kosten mee voor het leveren en installeren van de badkamer.
moderne badkamer Utrecht

Moderne badkamer

Gaat u verhuizen naar een nieuwbouwpand in Utrecht? Of bent u van plan de doucheruimte van een algehele renovatie te voorzien? Voordat u aan de slag kunt met het verbouwen van de ruimte, is het Hoewel veel mensen denken dat het design van de badkamer niet van grote invloed is op de sfeer en uitstraling, is dit wel degelijk het geval. Het leefcomfort wordt bijvoorbeeld al beïnvloed door het ontwerp van de ruimte. Vragen als is er voldoende loopruimte? Kunt u gemakkelijk met meer mensen tegelijk van de faciliteiten gebruik maken? Zijn hierbij van belang. Bij het maken van een design moet u niet alleen kijken naar gebruiksgemak, maar ook rekening houden met de plaatsing van aansluitingen op het waternetwerk en de riolering, en de diverse elektrische zones. Een badkamerspecialist uit ons netwerk in Utrecht helpt u indien nodig, en zorgt tevens voor de levering en installatie. Neem contact met ons op.


budget badkamer Utrecht

Budget badkamer

Wanneer u maar weinig te besteden hebt, dan kan het lastig zijn om het geld voor een volledige renovatie bij elkaar te krijgen. Wilt u graag wel het leefcomfort van de badkamer verhogen? Dan kunt u ten eerste kijken of het mogelijk is om met een kleine reparatie de werking van het sanitair te optimaliseren. Daarnaast is het een optie om te kijken bij diverse outletshops in de regio Utrecht.

Hier vindt u, zoals gezegd, de overgebleven badkameronderdelen uit de productielijnen van het vorige jaar. Hoewel u dan niet de modernste stijl badkamermeubels krijgt, is de kwaliteit van deze producten zeer hoog tegen redelijk lage prijzen. Tot slot raden wij voor elk budget aan: houdt dit in de gaten, het komt vaak voor dat men over het vastgestelde bedrag heengaat.Badkamer plaatsen in Utrecht

Het plaatsen van de badkamer is onder te verdelen in verschillende fases. De eerste fase is het sloopwerk. Dit neemt één of enkele werkdagen in beslag en dient nauwkeurig gedaan te worden. Als de ondergrond beschadigd raakt moet dit geëgaliseerd worden en dat kost extra tijd. Na het slopen worden de leidingen eventueel verlegd. Dit is vooral noodzakelijk als u de indeling wilt omgooien. Blijft deze hetzelfde, dan kunnen de vakmannen direct door met de volgende fase: het betegelen van de badkamer. Eerst plaatsen zij de vloertegels, gevolgd door de wandtegels. Als ook de voegen zijn aangebracht volgt de installatie van het sanitair.

Badkamer reparatie

Het is niet ongebruikelijk dat klanten na verloop van tijd een reparatie moeten laten uitvoeren aan hun badkamer. Omdat de badkamer een erg vochtige ruimte is, is het verstandig om een eventuele beschadiging zo snel mogelijk te laten repareren. Als u dit niet doet, loopt u kans op grote lekkages die ernstige schade met zich meebrengen. Een aantal veel voorkomende beschadigingen zijn: scheuren in de douchewand, een douchecabine die lekt, een barst in de wastafel en lekkages van het toilet. Ook het voeg- en kitwerk is na verloop van tijd aan vervanging toe. Vraag via ons contactformulier naar de mogelijkheden.
badkamerspecialist Utrecht

Voordelen badkamerspecialist Utrecht

Voor werkzaamheden in de badkamer is het altijd verstandig een installateur in te schakelen. Zo weet u zeker dat het sanitair op de juiste wijze is aangesloten en bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit. De kans op lekkages is dan ook nihil! Daar komt nog bij dat een vakman dankzij jarenlange ervaring mooi werk aflevert. Hieronder staan de vier belangrijkste voordelen:

 • De badkamerrenovatie is snel afgerond.
 • De vakmannen leveren hoge kwaliteit af.
 • Als u zelf aan de slag gaat is de kans op beschadigingen groter.
 • De specialisten bieden garantie op het afgeleverde werk.


specialist voor renoveren badkamer

Besparen? Vergelijk gratis offertes

Op zoek naar een ligbad dat past in uw kleine badruimte? Of wilt u een douchewand laten plaatsen om op die manier een luxe inloopdouche te realiseren? Bij een badkamer installateur uit Utrecht bent u aan het juiste adres voor alles op het gebied van badkamers!

Via het offerteformulier vraagt u eenvoudig meerdere offertes aan. Vergelijk de verschillende prijsopgaven en kies zo voor de badkamerspecialist met het beste aanbod.

Op die manier bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit voor de laagste prijs! Het vergelijken van offertes is bovendien helemaal gratis en vrijblijvend. Dat betekent dat u nergens aan vast zit. 


 
Klanten over onze dienstverlening

Op basis van 314 beoordelingen


 • Kwaliteit van de offertes89%

 • Prijzen91%

 • Snelheid82%

 • Algemene beoordeling87%


Klantervaringenbadkamer recensie vogelzang “De specialisten via Badkamer Expres Utrecht hebben mijn badkamer en sanitair volledig gerenoveerd en ik ben tevreden over het resultaat en de werkwijze! Goede communicatie.”
Fam. Vogelzang, Utrecht

badkamer recensie kracht “Nadat ik een offerte had aangevraagd ontving ik meerdere reacties van vakmannen bij mij uit de buurt. De prijzen zijn scherp en de vakmannen zijn vriendelijk en vakbekwaam. Aanrader!”
G. Kracht, Eindhoven

badkamer recensie dekker “Toevallig kwam ik op deze website terecht. Ik heb offertes aangevraagd en zo voor een mooi prijsje een badkamerrenovatie uit laten voeren. Blij met het resultaat en ideaal dat je gratis offertes kunt vergelijken.”
H. Dekker, Leeuwarden

Gratis offertes