zelf een wastafel vervangen

Zelf een wastafel in uw badkamer plaatsen

In iedere badkamer is een wastafel onmisbaar, om uw tanden te poetsen of uw handen te wassen. Als u uw badkamer renoveert, dan is het vanzelfsprekend dat u ook een andere wastafel plaatst. Of misschien is alleen uw wastafel aan vervanging toe, dan is dit een klus die u eenvoudig zelf uit kunt voeren. Het is wel belangrijk dat u de juiste materialen bij de hand heeft en weet hoe u te werk moet gaan. Bent u nieuwsgierig hoe u een wastafel moet plaatsen? Lees dan verder!

Stap voor stap

Als u begint met de werkzaamheden, is het belangrijk dat u het water afsluit. Als u dit vergeet, dan hebt u overal water wat schade kan veroorzaken aan bijvoorbeeld uw muren of vloer.

  • Het begint met het meten, want meten is weten. Het is goed om te weten hoeveel ruimte u nodig heeft voor de wastafel. Als u hier een goed beeld van heeft, dan kunt u de bevestigingsgaten aftekenen.
  • Als de gaten zijn afgetekend, dan kunt u de gaten gaan boren. Het is belangrijk dat u de juiste boor gebruikt. Want voor u het weet ontstaat er onnodig schade aan uw muur. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een steenboor.
  • Bij een wastafel hoort natuurlijk een kraan. De kraan kunt u het beste van te voren op de wastafel installeren, hetzelfde geld voor de flexibele slang onder de wastafel. Want nu kunt u er nog goed bij. Vaak koopt u een compleet pakket, maar wanneer u een losse wastafel en kraan koopt, dan moet u erop letten dat het bij elkaar past.
  • Je wilt natuurlijk dat de wastafel muurvast zit, hiervoor kun je voor het boren de wastafel tegen de muur kitten.
  • Als de wastafel is bevestigd, is het tijd om de waterslang aan te sluiten. Hierna kun je de afvoer monteren.

Het eind resultaat

Nu is de wastafel helemaal klaar. Nu kunt u het water weer aansluiten en kijken of het geheel goed werkt. Het plaatsen van een wastafel is vrij eenvoudig. Deze klus kunt u dus gemakkelijk zelf uitvoeren.


Gratis offertes