kleine badkamer renovatie

Kleine badkamer renovatie

Het inrichten van een badkamer is al lastig, maar wordt nog een stuk moeilijker wanneer je maar een beperkte ruimte hebt. Sommige badkamers zijn bijvoorbeeld maar 1.80 bij 1.80m. Is het tijd voor de renovatie van uw badkamer, en bent u op zoek naar tips voor de inrichting of verbouwing? Dan bent u bij Badkamer Expres aan het juiste adres. Op deze pagina bieden wij u een aantal praktische tips en achtergrondinformatie voor het zo functioneel mogelijk ontwerpen van uw doucheruimte. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen, of bent u benieuwd naar de kosten voor het laten uitvoeren van onze ideeën? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Badkamer ideeën en inspiratie

Wanneer uw badkamer kleiner lijkt doordat deze een schuin plafond heeft, dan raden wij aan het bad of het toilet onder deze schuine kant te installeren. Beide badkameronderdelen passen hier prima onder, waardoor u in de rest van de badkamer meer plek overhoudt voor de douche en opslagruimte. Eén van de andere ideeën die vaak van ons wordt overgenomen is het koppelen van het toilet aan het badkamermeubel, dit beperkt zorgt voor eenheid en daardoor optische grootte. Laat u een badkamer ontwerpen? Vraag dan in ieder geval of de ontwerper maar één kleur gebruikt. Deze kleur is door u zelf aan te passen, maar consistentie in kleur zorgt voor meer rust en een vergroting van het optische oppervlak. Wilt u meer ideeën opdoen? Vraag dan naar enkele voorbeelden van onze ontwerpen, en kies zo voor een badkamerontwerp dat bij uw wensen past.

Badkamer inrichten en ontwerpen

Het inrichten en ontwerpen van een doucheruimte is zeer ingewikkeld, zeker wanneer deze maar een kleine afmeting heeft. U dient bij het inrichten rekening te houden met in ieder geval een toilet, douche en wastafel. Daarnaast gaan we ervan uit dat u tevens een kast wilt plaatsen voor het opbergen van toiletartikelen en handdoeken. Bij het ontwerpen van een kleine badkamer voor een renovatie of verbouwing is het een tip om zoveel mogelijk gebruik te maken van de hoeken van de ruimte, en in eventuele kleine hoekjes planken te plaatsen. Kies bijvoorbeeld voor een douchecabine met een schuine kant, of plaats boven de wc verschillende planken of een kastje. Bent u benieuwd hoe u het beste uw doucheruimte zou kunnen inrichten? Wij geven u graag persoonlijk advies.

Welke badkamermeubels zijn geschikt voor een kleine badkamer

Eén van de producten waar u in een kleine badkamer niet zonder kan is een douchecabine die u in de hoek kunt plaatsen. Douchecabines zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, zodat u hiermee altijd een vreemde hoek kan opvullen, en daarmee zo effectief mogelijk gebruik maakt van de ruimte. Omdat het tevens belangrijk is om opslagruimte te hebben raden wij aan te kiezen voor een badkamermeubel met een kleine diepte. Eén van de meest voordelige afmetingen is een meubel van 45cm diepte. Hiermee behoud u voldoende bewegingsruimte, en hebt u tevens de mogelijkheid om voldoende toiletartikelen op te bergen. Tot slot is het gebruik van nissen een goede optie. Hiermee zorgt u ervoor dat alle beschikbare opslagruimte ingezet wordt. Hebt u behoefte aan hulp bij het ontwerpen van een design voor uw kleine badkamer? Onze specialisten zijn u graag van dienst.

Een kleine ruimte groter laten lijken

Wanneer u maar over een beperkte doucheruimte beschikt, dan zijn er een aantal zaken die u tijdens een renovatie kunt uitvoeren om deze groter te laten lijken. De eerste tip is om te kiezen voor grote vloertegels. Deze zorgen voor een optische vergroting van de ruimte en creëren tevens een moderne uitstraling. Een tweede tip is om zoveel mogelijk lichte kleuren te gebruiken voor het vergroten van de douche. Kies voor lichte wandtegels en donkere vloertegels voor een goed contrast, en maak als het kan gebruik van grote ramen. Andere betegeling ideeën zijn om bij een verbouwing de vloertegels door te laten lopen in de douche, lange badkameronderdelen aan te schaffen en te kiezen voor een brede spiegel. Een tip waar geen renovatie of verbouwing bij te pas komt is het opruimen van de kamer. Zo zorgt u voor meer rust, en daardoor een gevoel van een groter oppervlak.Kosten inschatten

Veel mensen die maar ruimte hebben voor een kleine badkamer, hebben vaak ook maar een beperkt budget. Daarom vindt u in dit overzicht een idee van de kosten waarmee u rekening moet houden. Kiest u voor een volledige verbouwing? Dan betaalt u uiteindelijk minimaal zo’n €2600,- voor alle badkamermeubels en –onderdelen. Daarbij komen nog de kosten voor tegels (ca €35,- per m2) en de montagekosten. Deze komen op ongeveer €4500,-. Kiest u voor een renovatie van enkele losse onderdelen, dan zal dit de prijzen aanzienlijk beperken, al helemaal wanneer u ook de montage in eigen hand neemt. Voor een compleet en accuraat kostenplaatje kunt u het beste een offerte aanvragen.


kleine badkamerVrijblijvende offerte

Wilt u een renovatie of verbouwing toepassen op uw kleine badkamer? Maar weet u niet hoe u het oppervlak het beste kunt inrichten, of hebt u hulp nodig bij het ontwerpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Een badkamerspecialist zal al uw hulpvragen voor het zo ruimtelijk mogelijk inrichten van een kleine badkamer beantwoorden, en kunnen u daarbij van verschillende extra ideeën voorzien. Daarnaast sturen wij u desgewenst een vrijblijvende offerte toe. Geef hiervoor uw wensen exact aan op het contactformulier, en wij maken voor u een offerte op maat. Vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod, en maak daarna een keuze uit de diverse aanbieders. Wij zijn u met alle plezier van dienst!
Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Badkamer Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Gratis offertes