badkamer lekkage

Badkamer lekkage

Naarmate u langer gebruik maakt van een douche of wastafel, des te meer kans u maakt op een lekkage in de badkamer. De oorzaken voor een dergelijke lekkage zijn onder meer slijtage van het kitwerk, of een verstopping in de afvoer. Het verhelpen van een lek kan heel eenvoudig zijn, maar heeft in een aantal gevallen een wat extensievere verbouwing tot gevolg. Op deze pagina vindt u meer informatie over het opsporen van een lekkage in de badkamer, en geven wij u tips over hoe u een lekkage kunt voorkomen door juist onderhoud aan de douche en afvoer. Hebt u na het lezen van deze pagina nog vragen over het opsporen van een lek, of behoefte aan direct contact met één van onze specialisten? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst.

Lekkage opsporen

Het opsporen van lekkages in de badkamer is niet erg ingewikkeld, maar vereist wel enige tijd. Voor het gemak hebben onze experts een stappenplan opgesteld, waarmee u een badkamer lekkage zo snel mogelijk heeft gevonden .

  • Voor het opsporen van een lek hebt u in ieder geval een aardappelschilmesje en platte schroevendraaier nodig.
  • Begin met het tegelwerk. Controleer deze op scheuren, en tik met de schroevendraaier op de tegels. Zo achterhaalt u eventuele holle tegels wat lekken kan indiceren.
  • De volgende stap is het kitwerk. Check het kitwerk eveneens op scheuren, of probeer met een mesje de randen los te peuteren.
  • Een derde fase in het opsporen van een lek in de badkamer is het controleren van de voegen en het doucheputje. Volg hiervoor dezelfde stappen als bij het kitwerk.
  • Daarna zijn de rozetten aan de beurt. Als u deze los kunt draaien is het mogelijk dat er een lekkage zich hierachter bevindt.
  • Tot slot raden wij u aan de afvoer na te kijken. Een verstopping van de afvoer kan tot vele problemen leiden, waaronder lekkende waterleidingen.

Hebt u na het volgen van deze stappen de oorzak van het waterlek nog niet gevonden? Neem dan contact op met een professional. Deze zal met behulp van innovatieve lekdetectie technieken het probleem opsporen, en daarna snel verhelpen.Het vinden van de oorzaak van een lekkage kan best lastig zijn. Heeft u hulp nodig? Neem gerust vrijblijvend contact op via het formulier. U ontvangt spoedig reactie!
Lekkage douche verhelpen 

Onderhoud douche

Om te voorkomen dat u uw badkamer tijdelijk niet kunt gebruiken vanwege een probleem met het kitwerk of de afvoer van de douche, raden wij aan om de douche regelmatig van goed onderhoud te voorzien. Het is ten eerste belangrijk om regelmatig het kitwerk bij te houden. Dit kunt u eenvoudig zelf doen. Daarnaast dient u ook periodiek de afwatering van de badkamer te ontstoppen. Bijvoorbeeld met behulp van soda of koffiedik. Dergelijke maatregelen zullen zorgen voor een optimale levensduur van de douche en verhogen het wooncomfort.


Afvoer dichten 

Directe hulp

Lekt uw douchebak, of ondervindt u problemen met de afvoer van uw douche? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Onze medewerkers helpen u graag met het opsporen en verhelpen van de lekkage. Wilt u een lek voorkomen? Het is ook mogelijk om onze specialisten in te schakelen voor het onderhoud van uw badkamer. Zij zullen onder meer het tegel- en kitwerk controleren, en mogelijke verstoppingen in de afvoer oplossen. Voor vragen of meer informatie bent u bij ons tevens aan het juiste adres. Wij helpen u graag!
Gratis offertes