badkamer inspiratie

Badkamer inspiratie

Is uw badkamer nodig aan een renovatie toe? Of laat u om een andere reden de badkamer verbouwen? Dan dient u goed aandacht te besteden aan de inrichting van de ruimte, en de uitstraling die u in de badkamer wilt hebben. Zo zijn er bij menig outlet en showroom zowel landelijke als moderne en design badkamers verkrijgbaar. Wilt u graag inspiratie opdoen voor uw nieuwe doucheruimte? Op deze pagina geven we enkele voorbeelden voor het indelen van zowel grote als kleine badkamers, en bieden we tips voor het beperken van de kosten voor het verbouwen. Hebt u na het lezen van de informatie nog vragen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Zelf ontwerpen of uitbesteden

Wanneer u de badkamer wilt laten verbouwen, dan moet u overwegen of u de inrichting van de nieuwe ruimte gaat uitbesteden, of dat u zelf een ontwerp gaat maken. Het ontwerpen van ruimtes is tegenwoordig relatief eenvoudig door diverse ontwerpprogramma’s die u op internet kunt vinden. Hier vindt u eveneens voorbeelden ter inspiratie, en krijgt u tips voor een zo praktisch mogelijk indeling. Bij het ontwerpen dient u echter ook rekening te houden met de mogelijkheden van de waterleidingen en het afvoer, en moet u tevens kijken naar de diverse zones in de badkamer. Zo kan verlichting maar op enkele plekken veilig worden geïnstalleerd. Eén van onze specialisten kan u desgewenst ondersteunen bij het maken van een ontwerp voor uw moderne of landelijke badkamer. Wij helpen u graag verder.

Doe inspiratie op bij een outlet

In een showroom of outlet kunt u gemakkelijk inspiratie opdoen voor het inrichten van uw badkamer. In een showroom vindt u diverse voorbeelden van badkamers, en de diverse opties waar u uit kunt kiezen. Vaak zijn bij een showroom de badkamers onderverdeeld in diverse stijlcategorieën. Zo vindt u hier voorbeelden van landelijke en moderne badkamers, maar kunt u ook kijken naar het design van een klassieke badkamer of een doucheruimte waar ook een ligbad is geïnstalleerd. Daarnaast is het mogelijk om bij een showroom en outlet meer informatie te krijgen over de kosten voor het verbouwen en de additionele kosten voor het leveren van het materiaal. Ga dan ook voor inspiratie en informatie naar een outlet bij u in de buurt!





Welke badkamermeubels heeft u nodig?

Wie inspiratie zoekt voor het verbouwen van de douche, moet eveneens aandacht besteden aan de badkamermeubels. In de meeste ruimtes vindt u in ieder geval een standaard badkamermeubel: de kast. Daarnaast is het mogelijk om vele badkamermeubels toe te voegen, of deze te combineren met een wastafel of ander sanitair. Wilt u graag voorbeelden ontvangen van geïntegreerde badmeubels voor inspiratie? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen. Wij zijn u graag van dienst en sturen u indien gewenst spoedig enkele voorbeelden of een vrijblijvende prijsopgave toe.

Hou rekening met de grootte

Bent u inspiratie aan het opdoen bij een showroom bij u in de buurt? Kijk dan wel goed naar de grootte van de gegeven voorbeelden. Veel badkamers in showrooms zijn zeer ruimtelijk opgezet, terwijl de badkamer over het algemeen vrij klein is. Het kan wel zijn dat de aanbieder een speciale sectie met voorbeelden heeft voor kleine badkamers. Zo is het bij een kleine badkamer bijvoorbeeld handig om inspiratie op te doen voor kastruimte, of de combinatie van douche en toilet. Het is wel mogelijk om het design van een kleine doucheruimte aan te passen aan uw wensen, zo hebben wij moderne, klassieke en landelijke modellen in ons aanbod zitten.



Definieer uw stijl

Het design van uw badkamer wordt bepaald door een combinatie van de badkamertegels, de meubels en het sanitair. Het is daarom van belang om voordat u gaat verbouwen eerst goed te kijken naar het design waar u voor kiest. Combineer bijvoorbeeld grote grijze tegels op de vloer met zwart en/of wit sanitair voor een moderne look. Of kies voor kleine aardekleurige tegels in combinatie met badkamermeubels met een houtdesign voor een meer landelijke sfeer. Hebt u behoefte aan inspiratie voor het design? Bij veel professionals vindt u vele voorbeeldboeken waaruit u inspiratie kunt halen.

Ken uw budget

Het verbouwen van de badkamer kan aardig in de prijzen lopen. Zeker wanneer u kiest voor een uitgebreide verbouwing, waarbij u ook de leidingen en elektriciteit aanpakt. Vaak loopt u tijdens het verbouwen bovendien nog tegen additionele kosten aan. Het is dan ook van belang om voordat u aan de slag gaat met de renovatie van de badkamer uw maximale budget te bepalen. Op basis van dit budget kunt u vervolgens bij een showroom of outlet kijken naar de beschikbare badkamermeubels en andere producten die u wilt aanschaffen. Over het algemeen raden wij klanten met een klein budget aan om eerst bij de outlet langs te gaan. Vaak is het mogelijk om hier vele producten aan te schaffen tegen aantrekkelijke prijzen. Houdt bij het aanschaffen van de artikelen bovendien rekening met extra kosten voor installatie. Wij informeren u met alle plezier.



badkamer stijl

Vraag onze badkamerspecialist advies

Wilt u graag weten wat de kosten worden voor de renovatie van uw badkamer? Hebt u een vraag over de inrichting van kleine badkamers? Of bent u benieuwd naar de verschillen tussen moderne en landelijke badkamers? Stel uw vraag vandaag nog aan onze badkamerspecialisten via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat uw hulpvraag zo spoedig mogelijk beantwoordt wordt, en helpen u desgewenst bij het maken van een keuze.



Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Badkamer Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Gratis offertes