badkamertegels verwijderen

Badkamertegels verwijderen

Wilt u in uw badkamer nieuwe vloertegels of wandtegels plaatsen? U zult eerst de oude badkamertegels moeten verwijderen. U vindt hier meer informatie over het wegnemen van badkamertegels uit uw douche of de tegelvloer van de badkamer. Bent u opzoek naar een vakman die u kan helpen bij de klus? Badkamer-Expres is een netwerk van specialisten op het gebied van badkamerrenovaties. Via het offerteformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Voordat u het weet loopt u over de tegelvloer van uw dromen de douche in.

Soorten badkamertegels

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten vloertegels en wandtegels. De meest bekende soorten zijn natuursteen en keramische badkamertegels. De natuursteen versie komt direct uit de natuur, keramische badkamertegels bestaan uit gebakken klei. Marmer en leisteen zijn erg geliefde soorten natuursteen. Deze zijn erg prijzig maar gaan wel lang mee. Mozaïek en metrotegels zijn mooie keramische badkamertegels. Deze zijn goedkoper en makkelijker te onderhouden. Natuursteen badkamertegels zijn een stuk dikker en zwaarder dan keramische badkamertegels. Het is vanwege deze reden een stuk lastiger om natuursteen badkamertegels zoals marmer of leisteen te verwijderen. Vooral wanneer de badkamertegels heel moeten blijven.

Kapotte tegels of verouderd design?

Hebt u kapotte wandtegels? Zit er een scheur in uw tegelvloer? Wilt u een betegelde douche in plaats van een douchecabine? Of vindt u de vloertegels en wandtegels in uw badkamer simpelweg niet mooi meer? Allemaal goede redenen om uw badkamer van een frisse look te voorzien. Voordat u andere wandtegels en vloertegels aanbrengt moet u allereerst de oude wegnemen. Het is mogelijk om dit zelf te doen of dit te laten doen door een vakman. Het is belangrijk om te weten hoe de wandtegels en vloertegels vastzitten. Vervolgens moet u de voegen uitslijpen of uithakken en de kit weghalen. Voordat u uw gehele badkamer, tegelvloer of douche van andere badkamertegels voorziet is het belangrijk om de tegellijm nog weg te halen.


gelijmde badkamertegels verwijderen

Lijm of cement?

Bij het verwijderen van gelijmde badkamertegels gebruikt u ander gereedschap dan bij cement. Gelijmde badkamertegels verwijdert u met een spade of schop. Maak eerst een begin met behulp van een tegelbeitel en hamer. Nadat u een begin hebt gaat u verder met een schop. Steek de schop zo schuin en zo plat mogelijk onder de gelijmde tegels en probeer ze zo los te maken. Na het verwijderen van de gelijmde tegels schuurt u de resten tegellijm van de vloer of wand. Badkamertegels in cement zijn lastiger te verwijderen dan gelijmde tegels. Het verwijderen van tegels in cement kunt u het beste met een vloerafbikhamer doen. Dit apparaat is eventueel te huur.


badkamertegel voegen verwijderen

Voegen verwijderen

Voegwerk kan op meerdere manieren weggehaald worden. Het uitslijpen en uithakken van voegen komt het meeste voor. Het uithakken van voegen doet u zelf met een beitel en hamer. Door het uithakken laat de specie in de voegen los waarna het steeds een beetje meer afbrokkelt. U kunt eerst de horizontale voegen uithakken, de verticale voegen vallen er hierna gemakkelijk uit. Bij het uitslijpen van voegen gebruikt u een slijptol met een voeg snijblad. Met het uitslijpen is het tevens verstandig om met de horizontale voegen te beginnen. Het uitslijpen van voegen gaat een stuk sneller dan uithakken. Een nadeel van uitslijpen is echter dat u erg secuur moet werken.

kit verwijderen badkamer

Kit verwijderen in de badkamer

Wilt u zelf kit verwijderen in de badkamer? Het verwijderen van kit zonder de juiste hulpmiddelen is vrijwel onmogelijk. In de vakhandel kunt u speciale voegenschrapers en siliconenmesjes kopen. Het verwijderen van kit moet echter ook lukken met een stanleymes. Snijd de kit aan beide kanten van de voeg los, tot op de ondergrond. Er moet vaak veel kracht gezet worden, probeer echter de ondergrond niet te beschadigen. Resten kit die achterblijven weekt u het beste los met een speciale siliconenverwijderaar. Smeer de resten kit in met de siliconenverwijderaar en laat het een half uur inwerken. Vervolgens verwijdert u de resten kit eenvoudig met een stanleymes.


tegels badkamer verwijderen

Tegels verwijderen

Voordat u aan de slag gaat in bijvoorbeeld uw douche is het belangrijk om altijd het sanitair tegen rondvliegend puin te beschermen. Gebruik een hamer, steenbeitel en veiligheidsbril bij het verwijderen van badkamertegels op de muur of in de douche. Werk altijd van boven naar beneden. Is er tot het plafond getegeld? Sla om te beginnen één tegel kapot. De rest van de tegels zou u met de beitel kunnen weghalen zonder ze te breken. Haal eerst de bovenste rij tegels weg. Vloertegels verwijdert u eenvoudig door in het midden een kruis te maken met een slijptol. Vervolgens verwijdert u de tegel met een beitel. Is de vloer, wand of douche beschadigd geraakt? Vul scheurtjes en gaatjes op met een vulmiddel om een lekkage te voorkomen.Tegellijm verwijderen

Voordat u zelf nieuwe badkamertegels kunt plaatsen in uw douche of op de vloer, is het belangrijk om de oude tegellijm te verwijderen. Het wegnemen van tegellijm is een vervelend maar cruciaal klusje. De ondergrond moet namelijk helemaal egaal zijn. Het is mogelijk om de oude tegellijm te verwijderen met behulp van een multitool. Dit gereedschap is geschikt voor meerdere klussen zoals schuren, uitslijpen, zagen en snijden. U hebt de keuze uit verschillende hulpstukken voor bijvoorbeeld het weghalen van tegellijm. De multitool schraapt alle tegellijm weg en zorgt ervoor dat de ondergrond weer mooi vlak is. Met het weghalen van tegellijm voorkomt u dat nieuwe vloertegels of wandtegels scheef komen te liggen.

Hulp nodig? Gratis offerte!

Bent u toe aan een andere tegelvloer of inloopdouche? Of kan uw gehele badkamer nieuwe tegels gebruiken? Als u het verwijderen van uw oude badkamertegels niet zelf wilt doen dan zit u bij ons goed. Badkamer-Expres is een landelijk netwerk van experts op het gebied van badkamerrenovaties. Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de vakman met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Onze vakman helpt u graag met het weghalen van tegels in uw badkamer. Voordat u het weet geniet u van een nieuwe tegelvloer en een mooi betegelde douche in uw badkamer.Wilt u een nieuwe look creëren in uw badkamer? Door het vernieuwen van de badkamertegels knapt u op relatief goedkope manier de badruimte op. Vraag vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes