Badkamer verwarming

Badkamerverlichting

Bent u op zoek naar een advies over badkamerverlichting? Bij ons vindt u een groot aanbod aan badkamerverlichting. Het is belangrijk om goed te letten op de soort badkamerverlichting en ook over de locatie van de lichtschakelaar en de verlichting, omdat de badkamer een vochtige ruimte is. Een erg veel voorkomende soort verlichting in de badkamer is de plafondlamp. Deze kunt u hoog in het midden van de kamer aansluiten waardoor de hele ruimte wordt verlicht. Er zijn echter ook een hoop andere manieren van badkamerverlichting mogelijk. We geven u graag een uitgebreid advies over de verschillende soorten badkamerverlichting, de regels omtrent elektriciteit en het aansluiten ervan.

Regels voor elektriciteit in de badkamer

Het aansluiten van elektriciteit in een vochtige kamer kan erg gevaarlijk zijn. Bij het kiezen van badkamerverlichting is het daarom verstandig om te letten op de IP waarde van de verlichting. IP (International Protection) wordt gevolgd door twee cijfers, hoe hoger deze cijfers, hoe beter de bescherming van de lamp is tegen water en vocht. IP21 beschermt licht, tegen druppelend water, IP44 is spatwater dicht, IP54 is naast spatwater dicht ook stofvrij en IP65 beschermt tegen waterstralen. Een badkamer kan ingedeeld worden in 3 verschillende zones, afhankelijk van de hoeveelheid vocht aanwezig in dat deel van de badkamer. Op basis van deze zones kunt u checken welke IP waarde uw lamp nodig heeft. Zone 1 heeft lampen met een IP waarde van minimaal IP65 nodig omdat deze verlichting op plaatsen zit waar veel vocht aanwezig is, zoals in de douchecabine of direct naast het bad. Zone 2 bestaat uit de gebieden rondom de natste gedeelten, zoals het gebied boven de douchecabine, rond de wastafel en naast het bad. De lampen in deze gebieden hebben een IP waarde van minimaal 44 nodig. De overige plekken vallen in zone 3, hier is minder vocht aanwezig waardoor een lamp met IP waarde 21 zal volstaan. Houd bij het aanpassen en aansluiten van badkamerverlichting dus altijd rekening met de IP waarde van de verlichting.

Zelf een badkamer lamp aansluiten

Wilt u zelf badkamer verlichting aansluiten? Houd er dan rekening mee dat het aarden van stopcontacten in vochtige ruimtes zoals de badkamer verplicht is. Ook moet de lichtschakelaar op minstens 60 cm van het bad, de douche of de wastafel geplaatst worden. Indien u nog elektriciteit moet aanleggen let dan extra goed op. Het is noodzakelijk om altijd de bijbehorende groep uit te schakelen en indien mogelijk de zekering tijdelijk te verwijderen. Het aansluiten van een badkamer lamp en het aanleggen van elektra is niet een hele eenvoudige klus. Als u twijfelt over het aansluiten van verlichting in de badkamer dan is het wellicht mogelijk om dit te laten doen door een professionele elektricien en installateur. U kunt hierover of voor een advies over het aansluiten van badkamerverlichting gerust vrijblijvend contact met ons opnemen.

badkamer verlichting aansluiten

Tips en trends

Tegenwoordig wordt de badkamer niet meer alleen gebruikt om in te douchen, maar ook steeds meer gezien als een plek waar u helemaal tot rust komt na een dag werken. Het aansluiten van een dimmer op uw badkamerverlichting kan daarom handig zijn. Hiermee is het mogelijk om de sterkte en de sfeer van het licht aan te passen terwijl u nog steeds veel licht kunt hebben op momenten dat dit nodig is. Een andere mogelijkheid van badkamerverlichting is om verschillende lampen in de badkamer te plaatsen zodat u deze los van elkaar kunt aanzetten wanneer nodig.

Design verlichting badkamer

Design verlichting

Het is tegenwoordig heel normaal om design verlichting in uw badkamer op te hangen. Werd er vroeger alleen nog een standaard bolletje als badkamerverlichting gebruikt, tegenwoordig is er al veel meer mogelijk. Wat dacht u bijvoorbeeld van inbouw spots als design verlichting? Deze zijn erg stijlvol en het is mogelijk om hier een dimmer bij aan te brengen zodat u nog meer sfeer in uw badkamer kunt creëren. Het is ook mogelijk om een staande lamp, een muur lamp of een plafond lamp te plaatsen als badkamerverlichting, als u maar rekening houdt met de IP waarde van de lamp!Spiegellampen badkamer

Spiegellampen

Tijdens het scheren of het doen van uw make-up is het erg belangrijk om voldoende licht te hebben. Spiegellampen zijn daarom erg handig wanneer u uw badkamer wilt verlichten in de ochtend of avond. Wanneer u badkamerverlichting plaatst aan de zijkant, bovenkant of op de spiegel dan heeft u geen last van schaduwen en wordt uw gezicht van voren goed belicht. Er zijn bij ons verschillende wand- en spiegellampen te vinden, bovendien heeft u de keuze uit verlichting met een LED, halogeen of gloeilamp. Benieuwd naar de prijzen van Badkamer Expres? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Led verlichting badkamer

Led verlichting

Als u licht wilt hebben wat direct goed schijnt en ook nog eens energiezuinig is, dan kunt u het beste voor LED lampen kiezen. Led verlichting kan zorgen voor een rustige en moderne ambiance in uw badkamer. De reguliere 230V lampen zijn niet erg geschikt als badkamerverlichting in verband met de vochtigheid. Het is het beste om gebruik te maken van laagspanningsverlichting zoals de 12V en 24V led lampen. Uiteraard dient u bij led badkamerverlichting ook rekening te houden met de verschillende zones in uw badkamer.
Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Badkamer Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Gratis offertes