Wastafel vervangen

Wastafel vervangen

Van een wastafel maakt iedereen dagelijks gebruik, waardoor het na een aantal jaren voor kan komen dat deze vervangen moet worden. Het vervangen van de wasbak in de badkamer of bij uw toilet voert u gemakkelijk zelf uit door onderstaand stappenplan te volgen. Zo geniet u van een wastafel die u zelf heeft vervangen en kan uw wasbak weer jaren mee vooruit. Komt u er niet uit met het vervangen of laat u het aansluiten en vervangen van de wasbak bij het toilet liever aan een vakman over? Dan helpen wij u graag verder. Vul het contactformulier in om te genieten van de service van een specialist, u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte.

Verwijderen oude wastafel

Voordat u de nieuwe wasbak kan plaatsen en de oude kan vervangen, moet de oude verwijderd worden. Dit doet u als volgt. Sluit als eerste de waterleiding af, waarna u de knelfittingen van de kraan losdraait of de leidingen doorzaagt. U draait vervolgens de sifon los, evenals de ophangbouten. Nu tilt u de wastafel van de muur. Als voorbereiding op het vervangen en plaatsen meet u de afstand tussen de ophanggaten van de wastafel en tekent u het midden van de wasbak op de muur af. Met een waterpas trekt u een horizontale lijn om de ophanggaten juist af te tekenen. Hierna begint het voorwerk voor het vervangen van uw oude wasbak en het plaatsen van een nieuwe.

Nieuwe wasbak plaatsen

Om de nieuwe wasbak te plaatsen, boort u eerst gaten van tien millimeter waarin u pluggen aanbrengt. Met een steeksleutel draait u het schroefgedeelte van de schroefbouten in de pluggen. Hierna gaat u bezig met het plaatsen van de nieuwe bak. U schuift de wastafel over de schroefbouten heen. Over de beide bouten schuift u een kunststof ringetje. Nu maakt u de wastafel vast door deze met de moeren aan te zetten. Let wel op, als dit vast zit, zit het ook echt vast. Nu moet u de kraan nog plaatsen. U steekt de kraan door de wastafel en zet deze vast met de bijgeleverde moer. Nu bent u klaar met het plaatsen van de wastafel.

Afwerken

Voor u uw nieuwe wastafel in gebruik kunt nemen, met een enkele of dubbele kraan, buigt u de aansluitleidingen van de kraan voorzichtig uit elkaar, zonder deze te knikken. Met flexibele aansluitslangen sluit u vervolgens de enkele of dubbele kraan aan op de aanvoerleidingen. Om de sifon te bevestigen, maakt u eerst de afvoer pijp op maat. U bevestigt vervolgens de sifon aan de afvoer. Via het putje van de afvoer schroeft u de sifon aan de wasbak vast. Als laatste stap zorgt u voor het aansluiten van de wasbak en de tegels met speciale kit. De kit moet vaak uitharden, wat ongeveer vierentwintig uur duurt. Neem de wasbak pas na deze tijd in gebruik, zodat u zo lang mogelijk van de wasbak kan genieten.

Tips vervangen en plaatsen

Voordat u aan de slag gaat is het handig om rekening te houden met een aantal zaken. Stel ten eerste een budget vast, zodat u niet achteraf verrassingen heeft als het gaat om de prijs. Bij het plaatsen van een wastafel in de badkamer of bij het toilet moet u de juiste plaatse bepalen. Voor de wastafel moet minimaal zestig centimeter ruimte zijn en aan de zijkanten moet u minstens vijftien centimeter ruimte vrijhouden. De standaardhoogte ligt rond de tachtig tot negentig centimeter. In plaats van een enkele kraan heeft u de keuze uit een dubbele kraan. Vooral in een groter gezin is een dubbele kraan ideaal. Houd dan rekening met eventuele aanpassingen van de afvoer en de sifon bij het plaatsen en aansluiten en een stijging in prijs, vanwege de dubbele kraan.Vrijblijvend offertes aanvragen!

Heeft u bovenstaand stappenplan gevolgd voor het vervangen en plaatsen van uw wasbak, maar komt u er niet uit? Of ziet u het niet zitten om aan de slag te gaan met de sifon, afvoer en andere werkzaamheden die komen kijken bij het vervangen en aansluiten van een wastafel in de badkamer of bij het toilet? Op zoek naar een vakman die het vervangen uitvoert tegen een lage prijs? Dan helpt een vakman u graag verder. Hij voert het vervangen en aansluiten voor u uit tegen een lage prijs en zorgt ervoor dat u weer kan genieten van de wasbak in de badkamer of bij het toilet. Neem nu contact met ons op en laat uw wastafel in de badkamer of bij het toilet vervangen en plaatsen door een specialist tegen een lage prijs.


Wasbak plaatsenUw specialist voor ontwerp, renovatie of verbouwing van uw badkamer en het sanitair. Wij vervangen uw wastafel en plaatsen uw wasbak in de badkamer tegen een lage prijs. Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Gratis offertes