douchecabine plaatsen

Douchecabine plaatsen

Gaat u aan de slag met een badkamerrenovatie? Het installeren van een douchebak en het plaatsen van een nieuwe glazen douchewand is onmisbaar. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten douchecabines zoals een kwartronde, halfronde of gesloten cabine. Het is tevens mogelijk om een douchecabine op maat te laten maken. Bent u opzoek naar een badkamerinstallateur die u wil helpen bij uw badkamerrenovatie? Wij zijn een landelijk netwerk van installateurs op het gebied van sanitair. Bij ons vraagt u kosteloos en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de badkamer installateur met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.

Soorten douchecabines

Een gesloten douchecabine heeft een deur die de cabine helemaal kan sluiten. Als de douchecabine gesloten is kan er geen water de douche uitspatten. Een gesloten cabine is echter duurder dan de open versie. Een complete douchecabine is van alle gemakken voorzien. U kunt een hoop extra functies naar keuze toevoegen aan een complete douchecabine. Zo is een complete douchecabine bijvoorbeeld voorzien van douchejets, een ingebouwde radio of kleurentherapie. Daarnaast is een complete douchecabine helemaal waterdicht. Een groot voordeel hiervan is dat warmte binnen blijft. Een kwartronde cabine kan in een hoek geplaatst worden. Een voordeel van een kwartronde douchecabine is dat u zijdelings instapt. Een halfronde douchecabine is iets onbekender. Een halfronde douchecabine bestaat uit een halve cirkel met draaideuren.

Plaatsen op douchebak of tegelvloer

Is er in uw badkamer alleen een tegelvloer met afvoer aanwezig? Het is mogelijk om op de tegelvloer een douchecabine te plaatsen. Het plaatsen op een tegelvloer is ideaal omdat u geen last hebt van een instap. Bovendien geeft een douche op de tegelvloer een ruimtelijk effect. Houd er rekening mee dat de tegelvloer wel een juiste afloop richting het doucheputje heeft. De douchewanden kunnen op maat gemaakt worden. Laat u de douchecabine op een douchebak plaatsen? Op deze manier bent u zeker van een waterdichte ruimte. Tijdens het plaatsen van een nieuwe douche bij een badkamerrenovatie is het vervangen van een oude douchebak eventueel mogelijk. Het is tevens een optie om een douchebak op maat te laten maken.


douchebak plaatsen

Watertoevoer en -afvoer

Zet allereerst de douchebak op de juiste plek en monteer de sifon. Plaats vervolgens de buis voor de waterafvoer op de sifon. Lijm de buizen aan elkaar vast met behulp van waterdichte PVC lijm. Zorg ervoor dat er voldoende niveauverschil is, van ongeveer 4 mm. Als de douchebak op de juiste plek staat lijmt u de randen vast met sanitairkit. Let erop dat u ruimte overlaat om de afvoer te bereiken, mocht hier een probleem ontstaan. Het inbouwen van een inspectieluikje is eventueel mogelijk. Vervolgens moet de watertoevoer worden aangesloten. Monteer de kraan aan een T-stuk, plaats deze op uw leiding en zorg ervoor dat het goed is aangesloten met bijvoorbeeld knelfilters.


douchewand plaatsen

Douchewand installeren

Hierna is het tijd voor het installeren van de douchewand. Glazen douchewanden worden het meest gebruikt. Het is een optie om douchewanden op maat te laten maken. Hoe een glazen douchewand geïnstalleerd moet worden hangt af van het type. Hebt u een glazen douchewand aangeschaft? In het pakket zit een handleiding welke aangeeft hoe u de douchewand moet plaatsen. Het is verstandig om alle stappen te volgen tijdens het installeren. Controleer tijdens het installeren regelmatig of de glazen douchewand waterpas staat. Is het installeren van de glazen douchewand gelukt? Dicht dan de naden tussen de douchewand, de douchebak en de muur met sanitairkit.
douche afwerken

Afwerking

Na het plaatsen van de douchecabine komt de afwerking. Het is allereerst belangrijk dat de douchecabine mooi is geplaatst en netjes is afgewerkt. Na het verbouwen wilt u uiteraard dat uw badkamer er perfect uitziet. Daarnaast is een juiste afwerking cruciaal voor een goede werking. Er bestaat namelijk een kans op lekkage wanneer de douche niet goed is afgemaakt. Als er lekkage ontstaat dan hebt u kans op schimmelvorming in uw badkamer of schade aan de tegelvloer en muren. Dat wilt u uiteraard niet vlak na een badkamerrenovatie. Twijfelt u of het plaatsen goed is gegaan? Neem dan contact op met een badkamerinstallateur om grote ongemakken te voorkomen.


douchecabine accessoires

Accessoires voor de douchecabine

Tot slot is het toevoegen en installeren van accessoires mogelijk. Door accessoires toe te voegen maakt u uw badkamerrenovatie helemaal af. Voeg bijvoorbeeld een rainshower of waterbesparende douchekop toe. Schappen of rekjes kunnen niet missen. Schappen zijn in vele verschillende designs verkrijgbaar. Hierdoor is het een optie om iets uit te zoeken wat helemaal bij de stijl van uw badkamer past. De montage van de meeste badkamer accessoires is veelal niet moeilijk. Sommige schappen kunt u zelfs zonder boren ophangen. Deze maken gebruik van kleefmiddelen om de accessoires te bevestigen. De kleefmiddelen zitten erg goed vast en ze zijn vochtbestendig.Prijs douchecabine plaatsen

De kosten van het plaatsen van een douche tijdens uw badkamerrenovatie hangt af van verschillende factoren. Zo is uw keuze voor een complete, gesloten, kwartronde of halfronde douche hier van invloed op. Heeft uw doucheruimte speciale afmetingen? In dat geval kan het voordeliger zijn om een douchebak of -cabine op maat te laten maken. Het is erg belangrijk dat het installeren van een cabine op de juiste manier wordt gedaan om lekkage te voorkomen. Een badkamerinstallateur heeft vele jaren ervaring. Het plaatsen van een douche door een vakman kost gemiddeld €35,- per uur. Wilt u een prijsindicatie? Dan kunt u het beste offertes aanvragen.

Hulp nodig? Gratis offerte!

Zoekt u een vakman die kan helpen bij het installeren van uw douchebak en/of douchewand? Bij ons zit u helemaal goed! Badkamer-expres is een landelijk netwerk van badkamerinstallateurs. Er zit altijd een installateur in uw buurt. Via het offerteformulier vraagt u gratis meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de badkamer installateur met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Het aanvragen van offertes is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw droom doucheruimte!

Gratis offertes