Badkamer renovatie

Badkamer renovatie

Als u geen zin hebt in een grote verbouwing maar bent uitgekeken op uw huidige badkamer, dan kunt u kiezen voor een renovatie. U kunt zelf bepalen in welke mate u uw badkamer wilt renoveren. Misschien heeft uw badkamer gebruikersschade opgelopen of misschien zit er schimmel, dan kunt u ervoor kiezen om alleen dat gedeelte aan te pakken. Het plaatsen van een nieuwe douchecabine, nieuwe verlichting, de indeling veranderen, een douchewand plaatsen in plaats van een douchegordijn of uw badkamer opnieuw betegelen kan zorgen voor een hele nieuwe uitstraling. Dit zijn kleine aanpassingen die een groots resultaat kunnen hebben.

Kosten

Als u van plan bent uw badkamer te gaan renoveren en uw huis is ouder dan tien jaar, dan kunt u profiteren van voordeel. Vanaf 1 januari 2016 geldt namelijk dat u de werken kunt laten uitvoeren tegen een verlaagd btw-tarief van 6%. In sommige gevallen kunt u recht hebben op renovatiepremie. Dit bedrag kan zelfs oplopen tot €10.000. De kosten van een badkamer renovatie hangt af van een aantal factoren. Allereerst de luxe van de kamer. Het is natuurlijk begrijpelijk dat een ligbad met aparte douche duurder is dan een bad met een douchekop erboven. Verder heeft de prijs ook te maken met de kwaliteit van de materialen die er gebruik gaan worden. Een andere kostenpost is de installatiekosten. U kunt er voor kiezen om zelf uw nieuwe badkamer meubels te gaan installeren, dit scheelt aanzienlijk in de kosten. U krijgt dan vaak korting voor de zelfplaatsing.

Tijdens de renovatie

Zorg tijdens de renovatie voor een goede ventilatie in de ruimte. Er komt waarschijnlijk een hoop stof vrij en als u gaat verven, dan blijft deze lucht lang in de ruimte hangen. Als u toch bezig bent, kunt u gelijk kijken of de leidingen nog goed werken. Als dit niet het geval is, dan kunt u dit gelijk aanpakken. Wilt u voorkomen dat u over een paar jaar weer moet renoveren? Kies dan voor sanitair met een lange levensduur en een praktische indeling van de badkamer.

Uitbesteden

U kunt er voor kiezen om uw renovatie (deels) zelf uit te voeren. U kunt zelf uw huidige badkamermeubels uit de badkamer gaan slopen, nieuwe meubels gaan uitzoeken en deze plaatsen. Dit is voordelig voor de kosten, maar kan u wel veel tijd kosten. Mocht u het nou niet zien zitten om zelf aan de slag te gaan. Dan kunt u natuurlijk de renovatie uitbesteden aan professionals. Als u benieuwd bent wat dit u gaat kosten, zowel qua producten als diensten, vraag dan een gratis offerte aan bij uw badkamerinstallateur.

Badkamermeubels vernieuwen

Een badkamermeubel bepaalt voor het grootste deel de uitstraling van uw badkamer. Als u niet uw hele badkamer verbouwen wilt, maar wel een andere sfeer wilt creëren dan kunt u er voor kiezen alleen uw badkamermeubels te gaan vernieuwen. Dit is overigens ook een stuk voordeliger in vergelijking met een complete renovatie. Kleine veranderingen kunnen een prima oplossing zijn voor een nieuwe uitstraling. Ook als uw badkamer beschadigd is, kunt u gemakkelijk onderdelen vernieuwen zonder dat de hele badkamer moet worden gerenoveerd. Onderdelen die vaak zonder veel kosten vernieuwd kunnen worden zijn: een nieuw plafond, een bad vervangen, nieuwe accessoires en spiegels, een nieuw toilet of een wastafel vervangen door een badmeubel.

Ideeën voor een kleine badkamer

Als u maar een kleine badkamer heeft is het goed om deze slim in te richten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat hoeken geen verloren ruimtes worden, maar benut deze hoeken. Kies voor een hoekbad of hoekwastafel. Het is daarnaast ook slim om een schuifdeur te gebruiken in een kleine badkamer. Dit is trendy en plaatsbesparend. Er zijn ook een aantal trucjes om uw badkamer groter te laten lijken. De eerste truc is: “licht creëert ruimte”. Deze regel is in elke kamer toe te passen, en zo ook in de badkamer. Zorg ervoor dat er in uw badkamer veel natuurlijk licht binnen komt. Richt daarnaast uw badkamer in met grote tegels. Kleinere tegels, met dus meer voegen, maken uw badkamer optisch nog kleiner. Een andere truc om de badkamer optisch te vergroten is het plaatsen van lange spiegels. Een grote spiegel vergroot de reflectie waardoor de ruimte groter lijkt. Ook het plaatsen van een glazen douchewand is positief voor de ruimte. Glas zorgt er namelijk voor dat de hele ruimte zichtbaar is. Dit zorgt er dan weer voor dat de badkamer groter lijkt.Badkamertegels uitkiezen

Als u besloten heeft om de badkamer tegels te gaan vernieuwen dan moet u natuurlijk tegels uit gaan zoeken. Stel wel eerst een budget vast. Zo kunnen professionals u ook het beste helpen als zij weten wat er besteedt kan worden. Ga daarna kijken wat voor stijl u mooi vind. Houdt u van een strakke en moderne tegel of wilt u lieve een rustieke uitstraling. Kijk ook wat er goed bij uw huidige/nieuwe badkamermeubels past. Denk ook na wat u met de plinten wilt gaan doen. Gaat u deze wel of niet gebruiken als afwerking. Verder is het bij het kiezen van badkamertegels belangrijk om te durven accentueren. Het accentueren van bepaalde delen in de badkamer door middel van contrastkleuren werkt altijd goed. U kunt bijvoorbeeld een hele wand in de badkamer in een andere kleur zetten. Denk verder ook na over het onderhoud. Elke tegel is anders en heeft daarom ook ander onderhoud nodig.

Kitranden vernieuwen

Na een aantal jaren kan het best zo zijn dat uw kitranden in de badkamer er niet meer zo goed uit zien. De voegen worden vaak vlekkering, bros of zijn beschimmeld. Het is dan echt tijd om deze kitranden te vervangen. Het is mogelijk om zelf deze randen te verwijderen en te vernieuwen. Met behulp van een stanleymes kunt u de kit weg snijden. Kit wat niet kan worden verwijderd met een mis, zult u moeten weg halen met siliconenverwijderaar. Als alle kit verwijderd is kunt u een nieuwe kitrand gaan maken. Ontvet de ondergrond eerst met een sterke, warme soda oplossing. Maak vervolgens alles goed schoon met water en laat dit drogen. Maak daarna het kit-pistool klaar. Gebruik afplakband om tegels te beschermen tegen het kit. Vul nu de voeg met het kit. Strijk vervolgens de voeg glad met een (kit)lepel. Laat het daarna goed drogen. De droogtijd kan per product verschillen.
Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Badkamer Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Gratis offertes