badkamertegels verven

Badkamertegels verven

Wanneer uw budget voor het renoveren van uw badkamer niet groot is, zijn er toch manieren om uw badkamer een nieuwe uitstraling te geven. Het vervangen van uw badkamertegels is een redelijk dure klus. Het schilderen van uw oude tegels is een goed alternatief met een mooi resultaat. Wanneer u dit gaat doen, moet u wel rekening houden met een aantal factoren. Het is namelijk erg belangrijk dat er een goede primer gebruikt wordt, anders blijft de verf niet goed zitten. Wij hebben voor u een stappenplan gemaakt, zodat u uw badkamertegels kunt schilderen.

Waarom verven?

Waarom verven in plaats van vervangen? Het antwoord is heel simpel, omdat schilderen goedkoper is. Om tijdens een renovatie alle tegels te laten vervangen is een kostbare klus. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun tegels een nieuwe laag verf te geven. Zorg er wel voor dat u speciale tegelverf aanschaft, dat geschikt is voor deze klus. In de bouwmarkt is deze verf te koop. Gebruik geen gewone verf voor de renovatie, deze kan gaan uitlopen wanneer het vochtig wordt. Tegelverf is waterbestendig en dus perfect voor in de badkamer.

Stap 1: voorbereidingen en schoonmaak

Nadat u uw verf hebt uitgezocht, kan de schoonmaak beginnen. Voordat er iets op de tegels geverfd wordt, moet de ondergrond eerst goed gereinigd worden. Gebruik hier niet zomaar een schoonmaakmiddel voor. Doordat de meeste tegels voorzien zijn van een glazuurlaag, blijft de verf minder goed zitten. Gebruik daarom schoonmaakmiddelen die vrij zuur zijn. Door deze zuren wordt de glazuurlaag die op de tegels zitten aangetast. Het is niet zichtbaar, maar werkt wel degelijk. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een schuurmachine om de tegels ruwer te maken. Nadat u hebt schoongemaakt en de tegels hebt opgeruwd, kunt u de voegen controleren en eventueel vervangen. Dit bevordert namelijk het eindresultaat. Hebt u kapotte tegels, vervang deze dan ook. Hebt u geen tegels meer, vervang hem dan door een tegel die er veel op lijkt. Door de verflaag is het niet meer te zien dat de kleur iets afwijkt.Stap 2: primer aanbrengen

Nu alle voorbereidingen voor de renovatie gemaakt zijn, kunt u beginnen met het aanbrengen van de primer. De primer zorgt voor een goede ondergrond zodat de daadwerkelijke verf beter blijft zitten. Daarnaast is het belangrijk dat de primer dezelfde basis heeft als uw daadwerkelijke eindverf. Wanneer dit niet zo is, kan de hechting van de verf als nog voor problemen zorgen. Breng de primer zo glad mogelijk aan op de badkamervloer of tegels. Voor de tegels kunt u een roller gebruiken en voor de voegen een kwast. Werk alle oneffenheden weg, deze worden namelijk goed zichtbaar wanneer de verflaag wordt aangebracht.

Stap 3: water- of terpentinebasis

De keuze voor een verf op water- of terpentinebasis is erg belangrijk. Het eindresultaat op waterbasis geeft een plasticafwerking. Terpentine heeft een natuurlijke afwerking op tegels. Gebruik dan ook een primer op terpentinebasis. Wanneer deze twee verschillen, zal de verf niet goed kunnen hechten.


badkamer renoveren

Stap 4: aantal lagen verf

Zoveel mogelijk lagen geeft het mooiste eindresultaat. Voor een geslaagde badkamer renovatie is het dus goed om de tegels een aantal maal over te schilderen. De tijd die u erin moet steken zal daarom wat langer zijn dan wanneer u maar één of twee lagen doet. Voor een mooi eindresultaat zijn drie lagen voldoende. Voordat u een nieuwe laag over de eerste laag mag aanbrengen, moet de oude laag wel goed opgedroogd zijn. Anders bestaat de kans dat de verf nadat het is opgedroogd loslaat. Dat zou zonde zijn van de renovatie.Zelf aan de slag

Het renoveren van de badkamer valt erg mee en is niet moeilijk. U hebt weinig nodig om een mooi eindresultaat te creëren. Schoonmaakmiddel, verfroller, kwast, schuurmachine en verf zijn alle benodigdheden die u nodig hebt. Vervolgens kunt u aan de slag met verven en uw badkamer een ‘make over’ geven. Na de renovatie ziet uw badkamer er weer heel anders uit en lijkt het net alsof u nieuwe badkamertegels hebt laten plaatsen.Steeds meer particulieren en bedrijven maken gebruik van de diensten van Badkamer Expres. Dit is niet voor niets, wij bewijzen dagelijks dat kwaliteit en een scherpe prijs prima samengaan!

Gratis offertes