badkamer Bergen op Zoom

Badkamer Bergen op Zoom

Met een nieuwe badkamer in Bergen op Zoom verhoogt u uw woongenot. U begint en eindigt iedere dag in een badkamer die van alle gemakken voorzien is. Welke stijl u ook wenst, een badkamerspecialist maakt de badkamer van uw dromen.

Of u nu een zeer luxe badkamer wilt, of juist een budgetbadkamer: er is altijd een specialist die de badkamerrenovatie of de nieuwe badkamer geheel naar uw wens uitvoert.

Start gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken vindt u niet alleen een badkamerinstallateur uit Bergen op Zoom die bij u wensen past, u weet ook zeker dat u niet te veel betaalt.

Voordelen van onze service

Wilt u uw badkamer renoveren? Of een nieuwe badkamer laten plaatsen? Kies uw badkamer installateur bewust, zodat u zeker weet dat u een goede en betaalbare vakman inschakelt. Hoe doet u dat? Door offertes te vergelijken!

 • U krijgt inzicht in de kosten.
 • Vakkundige installateur in de buurt.
 • De offerteservice is helemaal gratis.
 • U weet zeker dat u een goede prijs betaalt.

Gratis offertes vergelijkenBadkamerrenovatie of nieuwe badkamer?

Het resultaat van een badkamerrenovatie en een nieuwe badkamer lijkt misschien hetzelfde, maar toch zijn er wel verschillen.


Bij een nieuwe badkamer plaatsen vervangt u alle onderdelen. Zowel het sanitair als de vloer- en wandtegels worden verwijderd en nieuw geplaatst. Bij een nieuwbouwwoning hoeft er uiteraard niets vervangen te worden. U krijgt een geheel nieuwe badkamer, die u naar eigen wens indeelt. Een nieuwe badkamer is de beste keuze wanneer u een andere indeling wilt of wanneer alle onderdelen van uw huidige badruimte verouderd zijn.

Bij een badkamerrenovatie vervangt u alleen de onderdelen die kapot zijn, of die er niet meer mooi uitzien. De indeling van de badkamer blijft hetzelfde. Wanneer u een klein budget heeft, maar wel graag uw badkamer wilt vernieuwen, is een renovatie de beste keuze.


badkamerrenovatie Bergen op Zoom

Badkamerrenovatie Bergen op Zoom

Bij een badkamerrenovatie in Bergen op Zoom is er geen grote verbouwing nodig, maar u geniet wel van de voordelen van een nieuwe badkamer. U bepaalt zelf welke onderdelen u wilt vervangen, zoals het toilet, de douche of leidingen.

Een renovatie maakt u dus zo klein of groot als u zelf wilt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een badkamerrenovatie uit te laten voeren zonder breken. Ook heeft u keuze uit badkamer renoveren in één dag!

Omdat er bij een badkamerrenovatie veel komt kijken, is het handig u van tevoren goed in te lezen. Op deze pagina vindt u alle informatie over de mogelijkheden, kosten, voordelen en het verloop van een badkamer renoveren. Badkamerinstallateur uit Bergen op Zoom gezocht? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!


Waarom de badkamer renoveren?

 • De kosten van een badkamerrenovatie zijn lager dan die van een nieuwe badkamer.
 • U kiest zelf welk sanitair u wil vervangen, of dat u gaan voor een volledige badkamerrenovatie.
 • U zit niet wekenlang in een vervelende verbouwing.
 • Badkamerrenovatie zonder breken is ook mogelijk.
 • Eventueel worden bruikbare materialen hergebruikt.
 • Welke stijl u ook wilt: alles is mogelijk.
 • U geniet van een geheel vernieuwde badkamer.
kosten badkamer renoveren

Wat kost een badkamerrenovatie?

De kosten van een badkamer renoveren zijn afhankelijk van de onderdelen die u laat vervangen. Zo kost een ligbad gemiddeld tussen de €850,- en €2.800,-. Een nieuw toilet heeft een gemiddelde prijs van €450,- tot €900,-. Wilt u de douche verbouwen? Dan moet u rekening houden met kosten van ongeveer €600,- tot €1.900,-.

Voor een luxe badkamer kiezen veel mensen voor vloerverwarming. Die kost gemiddeld tussen de €700,- tot €800,- per 10 m². Wilt u graag een thuis spa? Laat dan een sauna inbouwen voor een gemiddeld bedrag van €1.000,- tot €3.000,-.

U vindt meer prijsvoorbeelden in de volgende prijstabel. Wilt u weten wat badkamer verbouwen in Bergen op Zoom u precies gaat kosten? Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Badkamer renoveren: kosten 2024

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Badkamerontwerp €310,- tot €450,-
Douche €600,- tot €1.900,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Badkamermeubel €700,- tot €2.000,-
Badkamertegels €42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator) Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer €700,- tot €800,- per 10 m²
Badkamerverlichting Vanaf €300,-
Badkamerventilator €90,- tot €250,-
Sauna in badkamer €1.000,- tot €3.000,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Toilet €450,- tot €900,-
Kraan €150,- tot €450,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van badkamerspecialisten Bergen op Zoom incl. btw en montage. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Badkamer laten verbouwen in Bergen op Zoom?

De prijs van een badkamerrenovatie is afhankelijk van verschillende factoren. Zo kunt u met slimme keuzes de renovatie zo goedkoop maken als u wilt.

Hoe wordt de totaalprijs bepaald?

 • Hoe meer onderdelen u laat vervangen, hoe hoger de prijs is. Dat geldt niet alleen voor sanitair, maar ook voor de wand- en vloertegels en alle leidingen. Wilt u een goedkope badkamerrenovatie? Laat dan enkel de kapotte onderdelen vervangen.
 • De grootte van uw badkamer is ook van invloed op de kosten van een badkamerrenovatie. In het algemeen geldt: hoe groter de ruime, hoe hoger de renovatiekosten.
 • Ook de materiaalkeuze is van invloed op de kosten van badkamer renoveren. Een standaarddouche is bijvoorbeeld goedkoper dan een regendouche. En een hangend toilet is duurder dan een staand model.
 • Daarnaast heeft u nog keuze uit extra opties. Tegen een meerprijs laat u bijvoorbeeld verwarming in de vloer plaatsen, of een luxe whirlpoolbad.Bespaar op de kosten van een badkamerrenovatie!

Vergelijk offertes en vind de installateur met de beste prijs!

Gratis offertes vergelijkenbadkamer renoveren

Badkamer renoveren Bergen op Zoom: de mogelijkheden!

Wilt u graag uw badkamer in Bergen op Zoom renoveren? Met een badkamerrenovatie heeft u keuze uit veel verschillende mogelijkheden. De eerste keuze die u moet maken is welke onderdelen u wilt vervangen. Laat u alleen de kapotte wc vernieuwen, of wilt u alle sanitair laten vervangen? Of wilt u met een totaalrenovatie de gehele badkamer opknappen? De beste keuze is afhankelijk van uw budget en situatie.

Welke mogelijkheden heeft u?

 • Badkamerrenovatie zonder hak- of breekwerk
 • Verbouwen in één dag
 • Complete renovatie van de badruimte
 • Renovatie voor senioren

Badkamerinstallateur inschakelen voor de renovatie? Goede keuze! Start nu uw gratis offerteaanvraag.


Badkamerrenovatie zonder breken

Heeft u geen zin in een lange verbouwing en veel stof in huis? Dan is een badkamerrenovatie zonder breken de beste keuze voor u. De vakman kijkt wat hij allemaal kan vervangen, zonder dat daar hak- en breekwerk bij nodig is. Zo kan er bijvoorbeeld nieuwe tegelwerk over de oude tegels geplaatst woren. Ook is het mogelijk om sanitair te vervangen.

Dat is nog niet alles!


Een moderne pvc-vloer of -wand kan ook over bestaand tegelwerk geplaatst worden. Pvc heeft weinig onderhoud nodig en kan zelfs met een tegelmotief geleverd worden!

Laat uw toilet verbouwen, een bad plaatsen of een mooie nieuwe douchecabine. Met een renovatie is er veel mogelijk!

Badkamerrenovatie in 1 dag

Wilt u zo snel mogelijk genieten van uw opgeknapte badkamer? Wanneer er geen hak- en breekwerk nodig is, is een badkamer renoveren in 1 dag mogelijk! U zit niet wekenlang in een vervelende verbouwing, maar u heeft zeer snel een vernieuwde badruimte. Dit scheelt u veel tijd, bouwlawaai en stof.

Bij een renovatie in één dag blijft het tegelwerk vaak behouden, maar wordt het sanitair wel vernieuwd. Kies bijvoorbeeld voor een ruimtelijke inloopdouche of voor een luxe bubbelbad.

Complete badkamerrenovatie

Is uw gehele badkamer in Bergen op Zoom aan vervanging toe? Of bent u uitgekeken op uw sanitair en de tegels? Kies dan voor een complete badkamerrenovatie. De hele ruimte wordt aangepakt, ook de wanden en vloer.


Het grootste voordeel van een compleet renoveren is dat u de indeling van de badkamer kunt veranderen. Altijd al een inloopdouche gewild, maar is daar nu geen ruimte voor? Met een nieuw ontwerp richt u de ruimte geheel naar eigen wens in. Zo gebruikt u de ruimte op de meest functionele manier!

Lees hier meer over een kleine badkamerrenovatie.

Badkamerrenovatie senioren

Wanneer we ouder worden hebben we behoefte aan een ander soort badkamer. Met een badkamer renoveren voor senioren is de ruimte van alle gemakken voorzien. Welke aanpassingen laat met vaak doen?

Het aanbrengen van verschillende anti-slip vloertegels en steunbeugels zijn veel gekozen opties in deze badkamers. Denk bijvoorbeeld aan handige beugels bij het toilet of een om uit bad te komen. Een standaard ligbad is niet geschikt voor een seniorenbadkamer. In plaats daarvan kiest u beter voor een instapbad. Ook kiest men vaak voor een ruimte inloopdouche, eventueel uitgerust met een douchestoel of zitbankje. 

Video: badkamerrenovatie voor en na

Hoe verloopt het opknappen van want een badkamer in zijn werk? In deze video krijgt u een goede impressie van de werkzaamheden.


 


Badkamer verbouwen: hoe verloopt een renovatie?

Hoewel het verloop van het opknappen van een badkamer in Bergen op Zoom natuurlijk afhankelijk is van wat u precies laat aanpassen, doorlopen de vakmannen doorgaans de volgende vijf stappen:

 1. Badkamer verbouwen begint altijd met een plan en bij een complete renovatie ook een ontwerp. U bedenkt van tevoren wat u graag zou willen en samen met de specialist komt u tot een prachtig ontwerp. Bij een complete badkamerrenovatie is het verstandig om een aannemer in te schakelen.
 2. Het daadwerkelijke renoveren begint altijd met het verwijderen van de te vervangen onderdelen, zoals de douche of een wasbak. Eventueel verwijdert de vakman ook de tegels van de wanden en vloer.
 3. Als de leidingen verouderd zijn, moeten deze vaak vernieuwd worden. Wanneer u een andere indeling kiest voor de badkamer, moet de leidingen daarnaast ook verplaatst worden.
 4. Als alle leidingen op orde zijn, kunnen de nieuwe onderdelen geplaatst worden. De tegelvloer en wanden zijn altijd als eerste aan de beurt, daarna volgt het sanitair.
 5. De afwerking is de laatste stap. De vakman zorgt ervoor dat alle leidingen netjes worden weggewerkt en dat alles goed werkt. Daarna zit de klus erop en kunt u genieten van uw gerenoveerde badkamer!

Schakel een badkamerspecialist in voor de renovatie. Vul het offerteformulier in!

Goedkope badkamerrenovatie: is dat mogelijk?

Wilt u graag uw badkamer in Bergen op Zoom opknappen, maar heeft u niet genoeg budget voor een gehele renovatie? Met de volgende bespaartips is renoveren met ieder budget mogelijk.

Hoe zorgt u voor een goedkope badkamerrenovatie?

 • Kies bij het sanitair niet voor designmerken, maar voor een voordeliger B-merk. Deze merken leveren net zo goed kwaliteit en de prijs is veel gunstiger.
 • Maak een keuze uit goedkope materialen. Grote keramische tegels zijn niet alleen goedkoop, door de grootte worden ze ook snel gelegd. Zo bespaart u ook op de arbeidskosten.
 • Schakel een specialist uit de buurt van Bergen op Zoom in. Daarmee houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.
 • Kies uw installateur bewust en vergelijk eerst offertes. Dat doet u via onze offerteservice geheel gratis en vrijblijvend. Door te vergelijken kiest u altijd de vakman met de beste prijs!

goedkope badkamerrenovatie

Badkamer renoveren: doe het zelf

Houdt u van klussen en wilt u ook de badkamer zelf verbouwen? Hoewel het veel werk is, is het zeker mogelijk. Houd dan wel met de volgende zaken rekening, zodat u vervelende situaties voorkomt:

 • Maak voordat u begint een goed ontwerp en een strakke planning waarin u alle plannen gedetailleerd uitwerkt. Voor het ontwerp moet u goed nadenken over de meest praktische indeling van de ruimte.
 • Neem niet alleen het sanitair, maar ook de badkamerverlichting mee in uw ontwerp.
 • Kies de materialen die u gebruikt verstandig. Een strakke natuurstenen vloer is wel heel mooi, maar kan ook heel glad worden.
 • Zorg altijd voor een goede ventilatie. Daarmee voorkomt u vervelend vocht- en schimmelproblemen in de toekomst.

Informatie voor de handige doe-het-zelvers:
Wastafel vervangen
Nieuwe wastafel plaatsen
Badkamertegels verwijderen
Badkamervloer betegelen
Lekkage opsporenBadkamerspecialist inschakelen voor renovatie?

Vind gemakkelijk een goede en betaalbare installateur!

Start gratis offerteaanvraag!nieuwe badkamer Bergen op Zoom

Badkamer plaatsen Bergen op Zoom

Is uw gehele badkamer aan vervanging toe? Of bent u op zoek naar ideeën voor de badkamer in uw nieuwbouwwoning? Lees snel verder op deze pagina en u vindt alle informatie over de voordelen, de mogelijkheden en de kosten van een nieuwe badkamer. Ook vindt u handige tips om de beste badkamerspecialist te vinden.

Het voordeel van een nieuwe badkamer is dat u de indeling geheel naar eigen hand kunt zetten. Daarnaast heeft u volledige keuzevrijheid in de stijl en de materialen, zodat u altijd een badkamer naar eigen wens krijgt. Of u nu een strakke of juist een sfeervolle badkamer wilt, alles is mogelijk.

Bespaar op uw nieuwe badkamer! Vergelijk altijd gratis offertes met scherpe prijzen.


Voordelen nieuwe badkamer plaatsen

 • Bij een nieuwe badkamer plaatsen in Bergen op Zoom hoeft u zich niet te houden aan de bestaande indeling.
 • U hoeft na het verbouwen lange tijd niets aan de badkamer te doen.
 • Met nieuw sanitair creëert u de uitstraling die u altijd al wilde.
 • Er zijn veel mogelijkheden: van budgetbadkamer tot thuis spa.
 • Kies bijpassende badkamermeubels voor genoeg opbergruimte.

Hoeveel kost een nieuwe badkamer?

De prijs van een nieuwe badkamer is afhankelijk van uw keuzes en van de grootte. Voor de richtprijzen zijn we uitgegaan van een standaard grootte van 9 vierkante meter. Wat kost een nieuwe badkamer in Bergen op Zoom? Een eenvoudige badkamer met de goedkoopste opties begint dan bij een prijs van €3.500,-. Wilt u iets meer luxe? Dan moet u rekening houden met een vanafprijs van ongeveer €7.000,-.

Wanneer u voor de meest luxe opties gaat en design sanitair, moet u rekening houden met een prijs vanaf €15.000,- voor de nieuwe badkamer.

Het is lastig om hier exacte prijzen te geven, omdat deze van uw precieze situatie afhankelijk zijn. Wilt u weten wat het kost om uw badkamer compleet te verbouwen? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Nieuwe badkamer: kosten

Badkamer (9 m²) Kosten (inclusief btw, materialen en montagekosten)*
Eenvoudige badkamer Vanaf €3.500,-
Gemiddelde badkamer Vanaf €7.000,-
Luxe badkamer Vanaf €15.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw, materialen en montage. Exacte prijs weten? Vul het offerteformulier in!

kosten nieuwe badkamer plaatsen

Sanitair: de mogelijkheden

Het belangrijkste in een fijne badkamer is goed sanitair. Droomt u van een inloopdouche? Of wilt u liever een luxe ligbad?

U hebt onder andere de keuze uit de volgende mogelijkheden:

 • Douche: gaat u voor een standaardmodel of juist voor een regendouche met thermostaatkraan. En wilt u een douchecabine of droomt u van een inloopdouche? Inloopdouches zijn tegenwoordig erg populair.
 • Ligbad: u heeft keuze uit een standaardmodel of een met whirlpoolfunctie.
 • Wastafel: staat u ’s ochtends vaak te wachten tot u bij de wastafel kunt? Kies dan voor een dubbel model, zodat u tegelijk kunt tandenpoetsen.
 • Toilet: waar u vroeger weinig keuze had, is dat nu wel anders. Het hangende toilet is populairder dan een staand model en ook gemakkelijker schoon te maken. Ook heeft u keuze uit een Japans toilet met toiletdouche.

Schakel een badkamerinstallateur in voor de installatie van uw sanitair. Vraag gratis offertes aan.

badkamer plaatsen

Soorten badkamers

Het is belangrijk dat uw nieuwe badkamer goed past bij u en uw woning. De keuze van materialen draagt bij aan de sfeer die de ruimte uitstraalt. Welke badkamers worden tegenwoordig veel gekozen?

Een landelijke badkamer herkent u altijd aan het gebruik van natuurlijke materialen en een warme sfeer. Het betegelen van deze , of zelfs houten wandpanelen. Tegenwoordig kan hout op bepaalde plekken badkamers gebruikt worden, na een speciale behandeling.

Wilt u liever een moderne badkamer? Met grote tegels en strakke lijnen creëert u de minimalistische sfeer die past in moderne badkamers. Laat bijvoorbeeld de badkamer betegelen met grote tegels. Het gebruik van inbouwspots past ook uitstekend in deze badkamers.Nieuwe badkamer laten plaatsen?

Vergelijk offertes en u weet zeker dat u niet te veel betaalt!

Gratis offertes vergelijken!
Recente aanvragen:

Badkamer renoveren in Breda
Plaatsen nieuwe badkamer in Den Bosch
Badkamerrenovatie in 1 dag in Eindhoven
Nieuw sanitair geplaatst in Helmond
Installatie inloopdouche in Roosendaal
Grote badkamerrenovatie in Rosmalen
Badkamermeubels geplaatst in Tilburg
Ligbad vervangen in Uden
Moderne badkamer geplaatst in Valkenswaard
Renoveren oude badkamer in Waalwijk

Badkamerspecialist inschakelen? Een aantal aandachtspunten!

Specialist gezocht voor een badkamerrenovatie? Wanneer u gebruikmaakt van onze offerteservice ontvangt u snel aanbiedingen van een aantal specialisten uit de buurt. Door iedere offerte van badkamer renoveren met elkaar te vergelijken, vindt u snel en gemakkelijk een vakman die bij uw wensen past.

Waar let u op met vergelijken?

 • Als eerste kijkt u natuurlijk naar de prijs. Let er dan wel op of alle totaalprijzen hetzelfde zijn. Zijn alle materiaalkosten inbegrepen? Is de totaalprijs inclusief of exclusief btw?
 • Kijk ook of de gebruikte materialen of de vakman voorzien zijn van een keurmerk, dan bent u altijd verzekerd van kwaliteit. Bij badkamers komen het KOMO-keurmerk, Bouwgarant en Techniek Nederland veel voor.
 • Controleert ook of u garantie krijgt en of die dan van toepassing is op de materialen of ook op de installatie en montage.

Kijk op komo.nl voor meer informatie over het KOMO-keurmerk.

Vind hier meer tips voor de verbouwing van uw badkamer.

Voordelen inschakelen badkamerinstallateur

Het is mogelijk om zelf een nieuwe badkamer te plaatsen, maar met een vakman profiteert u wel van meerdere voordelen:

Wat zijn de voordelen van een vakman?

 • Een vakman weet precies wat er mogelijk is en komt met originele ideeën voor het ontwerp.
 • U krijgt bij een specialist altijd kwaliteitswerk, waar u lang van geniet.
 • Specialisten werken snel en nauwkeurig, zodat u minder lang in de verbouwing zit.
 • U hoeft zelf geen kostbare vrije dagen op te nemen.
 • Een installateur staat ook voor u klaar voor een badkamerreparatie.

badkamerspecialist Bergen op Zoom

Badkamerspecialist Bergen op Zoom nodig? Vergelijk gratis offertes!

Geniet dagelijks van een fijne badkamer door een badkamerrenovatie of door een nieuwe badkamer te laten plaatsen. Met een specialist hoeft u zelf niets te doen en bent u verzekerd van vakwerk. Of u nu een landelijke uitstraling wenst of juist een strakke ruimte, een vakman komt altijd met interessante ideeën.

Vakkundige installateur gezocht?

Maak zonder verplichtingen gebruik van onze gratis offerteservice. Zo vindt u altijd een goede én betaalbare vakman uit de buurt!