badkamer Rozenburg

Badkamer Rozenburg

Uw badkamer in Rozenburg is een van de ruimtes waar u per dag veel tijd doorbrengt. Met een nieuwe badkamer of een badkamerrenovatie verhoogt u uw woongenot. U creëert de badkamer die van alle gemakken voorzien is.

Of u nu een klein budget heeft, of juist voor de meest luxe opties gaat: er is altijd een specialist voor een badkamer of badkamerrenovatie die volledig aan uw wensen voldoet.

Start gratis offerteaanvraag!

Door gebruik te maken van onze offerteservice vindt u altijd een goede en betaalbare badkamerexpert uit de regio Rozenburg.

Voordelen van onze service

Badkamerspecialist gezocht? Met onze offerteservice vindt u altijd een geschikte vakman en bent u verzekerd van kwaliteit. Waarom offertes vergelijken?

 • Meerdere gratis offertes met scherpe prijzen
 • Vind de vakman met het beste aanbod.
 • Geheel gratis en zonder verplichtingen.
 • U weet zeker dat u niet te veel betaalt.

Gratis offertes vergelijkenBadkamerrenovatie of nieuwe badkamer?

Een badkamerrenovatie en een nieuwe badkamer lijken misschien hetzelfde resultaat te hebben, maar toch zijn er grote verschillen.


Met een badkamerrenovatie in Rozenburg wordt bedoeld dat er enkele onderdelen vervangen worden, zoals de wasbak of de badkuip. Alle onderdelen die nog in een goede staat verkeren, worden behouden. De indeling van de badkamer verandert dus niet. Wanneer u voor een klein budget een vernieuwde badkamer wilt, is dit de beste keuze.

Wanneer alle onderdelen van uw badkamer verouderd of kapot zijn, is het beter te kiezen voor een nieuwe badkamer. Alle onderdelen worden verwijderd, inclusief de vloer- en wandtegels. Leidingen worden vernieuwd of verplaatst, zodat u voor de nieuwe badkamer een geheel andere indeling kunt kiezen. Een nieuwe badkamer is een grotere verbouwing dan een badkamerrenovatie en daardoor ook duurder.


badkamerrenovatie Rozenburg

Badkamerrenovatie Rozenburg

Met een badkamerrenovatie in Rozenburg geniet u van de voordelen van een nieuwe badkamer, terwijl er geen grote verbouwing nodig is. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een renovatie zonder breken uit te laten voeren, of uw badkamer laten opknappen binnen één dag!

U bepaalt zelf hoe groot de renovatie is. Voor een budgetrenovatie vervangt u bijvoorbeeld alleen kapotte of versleten onderdelen. Wilt u echt het gevoel van een nieuwe badkamer? Laat dan meerdere onderdelen vervangen.

Bij het renoveren van een badkamer komt heel wat kijken. Op deze pagina vindt u alvast veel informatie over de voordelen, de kosten, de mogelijkheden en het verloop van de renovatie. Vraag vandaag nog gratis offertes aan om in contact te komen met een vakkundige badkamerspecialist.


Waarom de badkamer renoveren?

 • Renoveren is goedkoper dan een nieuwe badkamer
 • U kiest zelf voor een gedeeltelijke of volledige badkamerrenovatie.
 • U heeft geen last van een grote verbouwing.
 • Badkamerrenovatie zonder breken is mogelijk.
 • Alle stijlen zijn mogelijk: van een moderne tot landelijke badkamer.
 • Bruikbare materialen en onderdelen worden hergebruikt.
 • U krijgt een badkamer die er geheel vernieuwd uitziet.
kosten badkamer renoveren

Wat kost een badkamerrenovatie?

De kosten van badkamer renoveren zijn afhankelijk van de onderdelen die u laat vernieuwen. Een nieuwe douche kost bijvoorbeeld tussen de €600,- en €1.900,-. Nieuwe tegels kosten ongeveer €42,- tot €220,- per m². De prijs van een ligbad liggen tussen de €850,- tot €2.800,-. Al deze prijzen zijn inclusief montage.

Voor een luxe gevoel laat u vloerverwarming aanleggen. Dat kost ongeveer €700,- tot €800,- per 10 m². Wilt u een spa thuis? Een sauna in de badkamer plaatsen heeft een gemiddelde prijs van €1.000,- tot €3.000,-.

In de volgende prijstabel vindt u meer voorbeelden van kosten van een badkamerrenovatie in Rozenburg. Wilt u liever exacte prijzen weten? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Badkamer renoveren: kosten 2024

Onderdeel Gemiddelde prijs*
Badkamerontwerp €310,- tot €450,-
Douche €600,- tot €1.900,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Badkamermeubel €700,- tot €2.000,-
Badkamertegels €42,- tot €220,- per m²
Badkamerverwarming (radiator) Vanaf €150,-
Vloerverwarming in badkamer €700,- tot €800,- per 10 m²
Badkamerverlichting Vanaf €300,-
Badkamerventilator €90,- tot €250,-
Sauna in badkamer €1.000,- tot €3.000,-
Ligbad €850,- tot €2.800,-
Toilet €450,- tot €900,-
Kraan €150,- tot €450,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van badkamerspecialisten Rozenburg incl. btw en montage. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Badkamer laten verbouwen in Rozenburg?

De prijs van een badkamerrenovatie wordt bepaald door een aantal keuzes die u maakt. Badkamer opknappen is met ieder budget mogelijk.

Welke keuzes bepalen de badkamerrenovatie kosten?

 • Het aantal onderdelen dat u laat vervangen. Bij een goedkope badkamerrenovatie vervangt u alleen kapotte onderdelen. Hoe minder onderdelen u laat zitten, hoe lager de prijs. Dat geldt ook voor de vloer- en wandtegels en alle leidingen.
 • Materiaalkeuze. Bij de onderdelen die u wel vernieuwt, heeft u een ruime keuze. Een standaard toilet is bijvoorbeeld goedkoper dan een hangend model. Hetzelfde geldt voor een gewone douche of een luxe regendouche. Ook zijn natuurstenen tegels duurder dan keramische tegels.
 • De grootte van uw badkamer. Over het algemeen geldt: hoe groter de ruimte, hoe hoger de kosten van badkamer renoveren.
 • Extra opties. Tegen een meerprijs heeft u keuze uit verschillende extra opties, zoals een bad met whirlpool, of extra badkamerverwarming.Besparen op de kosten van een badkamerrenovatie?

Vergelijk offertes en vind de vakman met het beste aanbod!

Start gratis offerteaanvraag!badkamer renoveren

Badkamer renoveren Rozenburg: de mogelijkheden!

Wilt u uw badkamer in Rozenburg renoveren? Bij een badkamer opknappen heeft u keuze uit veel verschillende mogelijkheden. Over het algemeen moet u eerst kiezen of u een aantal onderdelen wilt renoveren, of dat u de gehele badkamer wilt aanpakken. De beste keuze voor u is afhankelijk van uw situatie, de staat van uw huidige badruimte en uw budget.

Wat zijn de mogelijkheden van badkamer verbouwen?

 • Badkamerrenovatie zonder hak- of breekwerk
 • Verbouwen in één dag
 • Complete renovatie van de badruimte
 • Renovatie voor senioren

Hieronder leest u meer over deze vier mogelijkheden. Vindt u het lastig om te kiezen? Een badkamerinstallateur uit Rozenburg geeft u graag meer informatie en persoonlijk advies. Start nu uw gratis offerteaanvraag!


Badkamerrenovatie zonder breken

Ziet u het niet zitten om lang in de herrie en het stof te zitten? Bij het badkamer opknappen is het met moderne materialen lang niet altijd nodig om ook hak- en breekwerk te laten uitvoeren. Zo laat u bijvoorbeeld het toilet verbouwen, een bad plaatsen of een nieuwe douche plaatsen. Een badkamerrenovatie zonder breken scheelt tijd, kosten en een heleboel stof!


Ook een nieuwe vloer is mogelijk! Een moderne pvc-vloer kan bijvoorbeeld gemakkelijk over een bestaande tegenvloer gelegd worden. Voor wanden geldt hetzelfde. Tegenwoordig kiest men vaak voor waterdichte wandpanelen, die tegen de bestaande tegelwand geplaatst kunnen worden.

Houd er rekening mee dat u niet de gehele badkamer kunt laten opknappen in één dag, maar ook met een aantal kleinere renovatiewerken verandert u al veel aan de badkamerruimte.

Badkamerrenovatie in 1 dag

Wilt u een badkamerrenovatie, zonder dat daar een lange verbouwing voor nodig is? Zonder hak- en breekwerk is het mogelijk om een badkamer te renoveren in 1 dag! U ziet niet weken in een vervelende verbouwing, waarbij veel stof vrijkomt en veel lawaai. In plaats daarvan geniet u na één dag al van een opgeknapte badruimte!

Het tegenwerk blijft bijvoorbeeld behouden, maar andere onderdelen kunnen wel worden vervangen. Laat direct alle leidingen netjes wegwerken, zodat u een veilige en schone ruimte krijgt.

Complete badkamerrenovatie

Bij een complete badkamerrenovatie wordt alles aangepakt. De installateurs beginnen de verbouwing met het verwijderen en slopen van alle onderdelen, zoals de douche en al het tegelwerk. U zit dus wel even in een verbouwing, maar uw badkamer is nadien helemaal nieuw!


Het voordeel van een complete renovatie is dat u de indeling van de badkamer geheel naar eigen wens kunt aanpakken. Zo past u de ruimte geheel aan uw eigen wensen aan, zodat deze op de meest functionele en ruimtelijke manier wordt ingericht.

Op deze pagina leest u meer over een kleine badkamerrenovatie.

Badkamerrenovatie senioren

Een renovatie om de badkamer aan te passen aan de behoeften van senioren komt steeds vaker voor nu men langer zelfstandig blijft wonen. Welke aanpassingen worden vaak gedaan?

Een ligbad is een van de onderdelen die in een seniorenbadkamer wordt aangepast. Men kiest vaak voor een verhoogd toilet met handige beugels. Ook zijn er speciale instapbaden en een inloopdouche is tevens populair, eventueel uitgerust met een douchestoel of zitbankje. Voor de veiligheid wordt vaak gekozen voor anti-slip tegels en beugels bij het toilet en in de douche. 

Video: badkamerrenovatie voor en na

In de volgende video ziet u duidelijke beelden van voor, tijdens en na de verbouwing.


 


Badkamer verbouwen: hoe verloopt een renovatie?

Het verloop van een badkamerrenovatie is natuurlijk afhankelijk van wat u allemaal laat aanpassen, maar over het algemeen doorloopt de vakman de volgende vijf stappen:

 1. De renovatie begint altijd met het maken van een plan en ontwerp. U bedenkt zelf wat u wilt bereiken met de renovatie en uw installateur maakt daarvan een plan. Bij een complete verbouwing is ook een ontwerp nodig.
 2. De vakman begint de daadwerkelijke renovatie altijd met het verwijderen van de onderdelen die vervangen worden. Een kapotte wasbak of de oude douchebak worden verwijderd. Eventueel worden ook de tegels van de muur en vloer gehaald. Hoe meer u laat verwijderen, hoe langer dit gedeelte duurt.
 3. Indien nodig worden waterleidingen en afvoerleidingen vervangen. Soms zijn de leidingen verouderd, waardoor ze niet nog een ronde meekunnen. Ook kan het zijn dat u een andere indeling van de badkamer wilt. Dan moeten er leidingen verlegd worden.
 4. Vervolgens kunnen de nieuwe onderdelen geplaatst worden. De vakmensen beginnen daarbij altijd met het tegelwerk. Als de vloer en de wanden zijn afgewerkt, kan het overige sanitair geplaatst worden. Denk daarbij aan het bad, de douche, de wasbak of het toilet.
 5. Als laatste volgt de afwerking. De specialist zorgt ervoor dat alle leidingen netjes worden weggewerkt en dat alles goed werkt, zodat u snel van uw nieuwe badkamer geniet!

Op zoek naar een badkamerspecialist? Vul het offerteformulier in!

Goedkope badkamerrenovatie: is dat mogelijk?

Heeft u weinig budget, maar wilt u wel graag uw badkamer opknappen? Met de volgende bespaartips is renoveren voor elk budget mogelijk.

Hoe bespaart u op de kosten van een badkamerrenovatie?

 • De materiaalkeuze bepaalt een groot deel van de prijs. Kies bijvoorbeeld voor grote, keramische tegels. Keramiek is voordelig en grote tegels kunnen heel snel geplaatst worden, waardoor de arbeidskosten ook meevallen.
 • Om nog meer op de materiaalkosten te besparen, kiest u niet voor designmerken, maar voor een goedkoper B-merk. Een bad van een B-merk werkt net goed, maar scheelt wel veel in de prijs.
 • Schakel altijd een specialist uit de buurt in om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.
 • Vergelijk gratis offertes en u weet zeker dat u niet te veel betaalt! U kiest gemakkelijk de vakman met de beste deal.

goedkope badkamerrenovatie

Badkamer renoveren: doe het zelf

Wanneer u een handige klusser bent, is het ook mogelijk om zelf een badkamerrenovatie in Rozenburg uit te voeren. Om vervelende situaties te voorkomen is het verstandig om goed op de volgende zaken te letten:

 • Maak van tevoren altijd een goed ontwerp en een strakke planning, waarin u alle bouwplannen goed uitwerkt. Denk goed na over waar het nieuwe sanitair geplaatst wordt en of dat de meest logische indeling is.
 • Neem ook de badkamerverlichting mee in uw ontwerp.
 • Kies uw materialen verstandig. Een gladde vloer kan wel heel mooi zijn, maar is ook gevaarlijk zijn wanneer deze nat wordt.
 • Zorg voor een goede ventilatie in de nieuwe badkamer. Daarmee voorkomt u veel vocht- en schimmelproblemen in de toekomst.

Handige informatie voor doe-het-zelvers:
Wastafel vervangen
Nieuwe wastafel plaatsen
Badkamertegels verwijderen
Badkamervloer betegelen
Lekkage opsporenBadkamerspecialist gezocht voor renovatie?

Vergelijk offertes en vind de vakman met het beste aanbod!

Start gratis offerteaanvraag!nieuwe badkamer Rozenburg

Badkamer plaatsen Rozenburg

Laat u een nieuwbouwwoning bouwen? Of is uw bestaande badkamer aan vervanging toe? Met het plaatsen van een nieuwe badkamer in Rozenburg richt u uw badkamer geheel naar eigen wens in. Bij een nieuwe badkamer heeft veel keuzeruimte, zoals de stijl, de indeling en het sanitair. Of u nu een moderne of juist een landelijke badkamer wilt, er zijn veel mogelijkheden.

Hieronder leest u alles over de voordelen van een nieuwe badkamer en met welke kosten u rekening moet houden. Waar u ook rekening mee moet houden is de verbouwing, die soms wel enkele weken kan duren. Daarom vindt u ook handige tips om de beste installateur te vinden en waar u op met letten bij een nieuwe badkamer plaatsen.

Besparen op uw nieuwe badkamer? Vergelijk gratis offertes!


Voordelen nieuwe badkamer plaatsen

 • U past uw nieuwe badkamer geheel aan naar uw eigen wensen.
 • Niet alleen het sanitair wordt vervangen, u kunt ook de indeling wijzigen.
 • U hoeft lang niet meer aan de badkamer te doen.
 • U kunt passende badkamermeubels erbij kiezen.
 • Zowel een budgetbadkamer als een luxueuze ruimte zijn mogelijk.

Hoeveel kost een nieuwe badkamer?

De prijs van een nieuwe badkamer is afhankelijk van uw keuzes. Een eenvoudige badkamer is geschikt wanneer u een klein budget heeft. U moet dan rekening houden met kosten vanaf €3.500,-. Wilt u een wat luxere badkamer? Een gemiddelde badkamer begint bij een prijs van gemiddeld €7.000,-.

Wat kost een nieuwe badkamer, als u voor een luxe uitvoering gaat? Dan moet u rekening houden met een vanafprijs van €15.000,-. Uw nieuwe badruimte is dan wel van alle gemakken voorzien.

In de volgende prijstabel vindt u een handig prijsoverzicht. Omdat de prijs van uw situatie en keuzes afhankelijk is, is het lastig hier exacte prijzen te geven. Wilt u die wel graag weten. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!

Nieuwe badkamer: kosten

Badkamer (9 m²) Kosten (inclusief btw, materialen en montagekosten)*
Eenvoudige badkamer Vanaf €3.500,-
Gemiddelde badkamer Vanaf €7.000,-
Luxe badkamer Vanaf €15.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten incl. btw, materialen en montage. Exacte prijs weten? Vul het offerteformulier in!

kosten nieuwe badkamer plaatsen

Sanitair: de mogelijkheden

In een badkamer is het sanitair natuurlijk het belangrijkst. Droomt u van een luxe ligbad, of juist van een inloopdouche? Wanneer u voor een complete badkamerrenovatie gaat, moet u veel keuzes maken.

Wat zijn de mogelijkheden voor sanitair?

 • Ligbad: ga voor een standaardmodel, of juist voor een bad met whirlpoolfunctie.
 • Douche: de inloopdouche is tegenwoordig populair, omdat u dan meer bewegingsruimte hebt dan in een douchecabine. Voor een extra luxe douche kiest u een regendouche met een thermostaatkraan.
 • Toilet: vroeger was er één soort toiletpot beschikbaar, maar dat is nu wel anders. U heeft ten eerste keuze uit een staand of hangend model. Een hangend toilet is niet alleen heel mooi, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Ten tweede kunt u ook kiezen voor een toilet met toiletdouche, voor extra hygiëne.
 • Wastafel: u heeft keuze uit een enkel model, of uit een dubbele wastafel. Dan hoeft u ’s ochtends niet meer in de file te staan voor het tandenpoetsen.

Schakel een badkamerinstallateur in voor de installatie van uw sanitair. Vraag gratis offertes aan.

badkamer plaatsen

Soorten badkamers

Welke stijl u ook wilt: er is altijd een badkamer die geheel bij de door u gewenst uitstraling past. Wat zijn de meest gekozen soorten badkamers?

De moderne badkamer herkent u aan een minimalistische uitstraling en een strakke lijnen. Hij heeft vaak een donkere vloer waarin grote tegels gebruikt zijn. Dat geeft namelijk een strak effect. Met inbouwspot creëert u de sfeer die u zoekt.

Wilt u liever een de warme sfeer van een landelijke badkamer? Laat dan de wanden van de badkamer betegelen met kleinere tegels. Tegenwoordig is ook speciaal behandeld hout of kunststof met houtlook mogelijk als wandbekleding.Wilt u een nieuwe badkamer plaatsen?

Vindt snel een goede en betaalbare installateur!

Gratis offertes vergelijken!
Recente aanvragen:

Badkamer renoveren in Gouda
Plaatsen nieuwe badkamer in Barendrecht
Badkamerrenovatie in 1 dag in Delft
Nieuw sanitair geplaatst in Den Haag
Installatie inloopdouche in Dordrecht
Grote badkamerrenovatie in Hellevoetsluis
Badkamermeubels geplaatst in Leiden
Ligbad vervangen in Rijswijk
Moderne badkamer geplaatst in Schiedam
Renoveren oude badkamer in Spijkenisse

Badkamerspecialist inschakelen? Een aantal aandachtspunten!

Wanneer u gebruikmaakt van onze handige offerteservice krijgt u met één aanvraag gratis offertes van verschillende badkamerspecialisten uit de buurt. Door deze te vergelijken, vindt u altijd de vakman die het best bij uw wensen past. Maar waar let u precies op met vergelijken?

 • De prijs van een badkamerrenovatie is natuurlijk heel belangrijk. Kijk wel goed of de totaalprijzen inclusief materiaalkosten zijn en check ook of de btw is ingegrepen.
 • Let ook op de garantievoorwaarden. Krijgt u garantie? En geldt die voor de gebruikte materialen of ook voor de montage en installatie?
 • Controleer de materialen en de installateur op keurmerken. Veelvoorkomende keurmerken zijn het KOMO-keurmerk, Bouwgarant en Techniek Nederland. Een keurmerk verzekert u van kwaliteit.

Op komo.nl vindt u meer informatie over het KOMO-keurmerk.

Vind hier meer handige tips voor de verbouwing van uw badkamer.

Voordelen inschakelen badkamerinstallateur

Hoewel u een badkamerrenovatie zelf kunt doen, is het altijd gemakkelijker om een installateur in te huren.

Wat zijn de voordelen van een vakman?

 • Een installateur denkt met u mee en komt met verrassende ideeën voor het ontwerp.
 • Met een vakman bent u verzekerd van kwaliteitswerk waar u lang van geniet.
 • U hoeft zelf geen kostbare vrije dagen op te geven voor de badkamerrenovatie.
 • Een specialist werk snel en nauwkeurig.
 • Ook voor een badkamerreparatie schakelt u een expert in.

badkamerspecialist Rozenburg

Badkamerspecialist Rozenburg nodig? Vergelijk gratis offertes!

Met een badkamerrenovatie of door een nieuwe badkamer te plaatsen in Rozenburg geniet u dagelijks van een prachtige badruimte. Zoekt u een aannemer voor een badkamerrenovatie? Of wilt u uw badkamer compleet verbouwen?

Vind gemakkelijk een betaalbare installateur!

Maak gebruikt van onze offerteservice. Dat doet u geheel gratis en zonder verplichtingen. U ontvangt niet één badkamer renoveren offerte, maar meerdere van specialisten uit de buurt. Door deze te vergelijken krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs! 


 


Gratis offertes